Google’ın Glass’ı kurtarma planı hazır

google glass fashion friendly tony fadell1

Dijital gözlük pazarında üreticiler yeni gözlük modellerini son baharda piyasaya çıkarmaya hazırlanırken, yıllardır üzerinde çalışmalar yapılan Google Glass’tan kısa süre önce vazgeçtiğini açıklayan Google, bu kararını geri alarak Glass’ı kurtarmak için operasyon başlattı.

google-glass-fashion-friendly-tony-fadell[1]

Google’ın Glass gözlüğü, birkaç senedir test aşamasındaydı ve geliştirici sürümü satışa sunulmuştu. Ancak sosyal alanlara, gözünde Google Glass ile giren kullanıcılar bu “gizli kamera” cihazı nedeniyle çevreden ağır tepkiler alınca, Google, Glass’ın etik kullanımı hakkında bir ilan hazırlamak zorunda kaldı. Yine de bu ilan, ABD’de çok sayıda Glass kullanıcısının bar kapılarında, görüntülerinin alınmasına kızan öfkeli kişiler tarafından “dayak” yemelerini engelleyemedi. Google da, halktan büyük tepki alan bu cihazı, sadece profesyonel kullanımlar için, özel projeler ile satmaya karar verip, ev kullanıcıları pazarından çektiğini açıkladı.

Ancak, Oculus’un başını çektiği yeni sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleri, 2015 başında sürpriz yaparak büyük beğeni toplayınca, Google bu kararı nedeniyle pişman oldu. Google şimdi, Nest’in kurucusu olan ve Nest satın alması sonrasında Google içinde üst düzey yönetici olarak çalışmaya devam eden Tony Fadell’i, Glass’ı kurtarmak ve yeniden yaratmak üzere göreve çağırdı.

Fadell, Glass’ı, kullanıcıların tepkisini çekmeyecek ve sempatisini kazanacak, pratik, kullanışlı, çekici bir ürün haline getirerek rakipleriyle beraber piyasaya sürecek. Bakalım, Fadell’, Google’ın satın almak için 3,2 milyar dolar ödediği Nest termostatları gibi, Google Glass gözlüğünü de adam etmeyi başarabilecek mi?