Andy Rubin, Essential Phone yüzünden davalık oldu!

essential phone

Android’in kurucu ortaklarından Andy Rubin’in başı Essential Phone yüzünden dertte. İşte konu ile ilgili tüm ayrıntılar.

Eğer teknoloji dünyasını az çok yakından takip ediyorsanız, Andy Rubin önderliğindeki Essential isimli şirketin kısa süre önce modern hatlara sahip bir akıllı telefonu satışa sunduğunu da hatırlayacaksınızdır. Essential Phone ismi ile satışa sunulan bu cihaz, Rubin’in başını ağrıtacağa benziyor. Zira iddialar pek de yenilir yutulur cinsten değil.

Kablosuz teknolojileriyle öne çıkan şirketlerden biri olan Keyssa Inc. Rubin’i kendi teknolojilerini kopyalamakla suçluyor.  iPod’un yaratıcılarından Tony Fadell tarafından desteklenen şirketin, Essential’e dava açmaya hazırlandığı belirtildi.

Bu davada bahsi geçen konu ise Keyssa Inc. tarafından mobil cihazlarda kullanılmak üzere tasarlanan bazı kablosuz veri bağlantısı teknolojilerinin kopyalanması. Zira Keyssa Inc. kısa süre önce bu teknoloji için Samsung ve Foxconn’la da masaya oturmuştu.

İddialara göre, Keyssa Inc. ve Essential arasında, bahse konu teknoloji için 6 ayı aşkın sürede, bir dizi görüşme yapılmış. Fakat sonradan ne olduysa, Rubin ve ekibi başka bir çip firmasıyla anlaştıklarını ileri sürerek, Keyssa ile olan defteri kapatmış.

Keyssa yetkililerinin iddialarına göre, Essential Phone için anlaşılan bu yeni ekip, kendi teknolojilerini kopyalamış durumda. Kısacası, Essential’in Keyssa’dan aldığı bilgileri yeni bulduğu çip üreticisi ile paylaştığı iddia ediliyor. Bakalım Andy Rubin bu suçlamalara nasıl yanıt verecek? Bekleyip göreceğiz.