Google, Fransa’ya 500 milyon euro ceza ödeyecek

Google, Fransa'ya 500 milyon euro ceza ödeyecek

Google, Fransa’da haber yayıncılarıyla makalelerinin kullanımı ve ödemesi konusunda pazarlık yapmak için bir sözleşme imzalamıştı. Şimdi şirket, Nisan 2020 tarihli bu sözleşmeye uymadığı için Fransız Rekabet Kurumu’ndan (FCA) 500 milyon Euro değerinde (589 milyon $) tarihi bir para cezasına çarptırıldı. 

Google, görülen en ciddi para cezasına çarptırıldı. Şirket, salı günü telif hakkı tartışmaları sebebiyle Fransa tarafından 500 milyon euro para cezasına çarptırıldı. Fransız Rekabet Kurumu Başkanı Isabelle de Silva yaptığı açıklama “Google, telif haklarına bağlı komşu hakları, yayınevi editörleriyle müzakere etme zorunluluğuna uymadığı ve yayınevlerinin içeriklerini lisanssız kullanıp ödeme yapmadığı gerekçesiyle 500 milyon euro para cezası verildiğini” belirtti.

Google, Fransa'ya 500 milyon euro ceza ödeyecek

Para cezası haberlerine yanıt olarak Google, CNBC’ye, Fransa’nın işbirlikçi haber kanalı kuruluşu Agence France-Presse (AFP) ile “küresel bir lisans anlaşmasının yanı sıra ücretlerini de içeren bir anlaşmayı sonuçlandırmak üzere olduğunu” söyledi. Şirket ayrıca para cezası yüzünden ciddi bir hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti. Bu para cezası şirkete ciddi bir hamle indirebilir çünkü, Google geçen yıl 5 milyon Euro‘dan daha az gelir elde etti. Şirketin iddiasına göre, bu para cezası Google’ın kazandığı miktarla uyumlu değil. Google’ın, yayıncılara “korunan içerik” kullanımı için ödemeler sunarak FCA’nın gündeme getirdiği sorunları çözmek için iki ayı var. Olmazsa, zaten milyonlarca dolarlık para cezasına ek olarak günlük 900,00 € (1 milyon $) ceza ile karşı karşıya kalacak.

Güvenli Instagram kullanımı için bakın hangi özellik geldi: Gerisini hackerlar düşünsün