Google’a rekor ceza: 50 milyon euro!

Google

Fransa, Google’a tam 50 milyon euro ceza kesti. Peki, internet devi neden rekor bir ceza aldı? Kişisel verilerinin kullanımı internet devine bu sefer çok pahalıya patlamış gibi görünüyor. İşte konuyla ilgili detaylar.

İnternet devi Google, kullanıcılarının bilgilerini anonim olarak toplayıp, reklamları kişiselleştirip sunması ile çok kez gündeme geliyor. Dış basında yaşını başını almış oturaklı yazarlar; bas bas Google’dan uzak durulması gerektiğine dair yazılar ile sık sık karşımıza çıkmıştı. Bu yazıları ve yaşananları dikkate almayan internet devi, bu sefer sert bir kayaya tosladı.

Google 50 milyon euro cezaya çarptırıldı!

Fransa, bugün internet devine tam 50 milyon euro para ceza kesti. Kişisel verilerin gizliliğini kontrol eden CNIL, bu cezayı firmanın kişisel verilerinin kullanımı hakkında yeterince bilgi vermemesinden dolayı kestiğini açıklıyor.

Daha öncesinde ise “None Of Your Business” ve “La Quadrature du Net” gibi dernekler de firma hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak bu suç duyurularından bir sonuç çıkmamıştı.

Facebook Messenger’ın tasarımı yenilendi!

25 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe giren GDPR kanunu kapsamında kişisel verilerin korunması için firmaların şeffaf olması gerekiyordu. Ancak internet devi bu şeffaflığı sağlayamamış gibi görünüyor.

Tabii 50 milyon euro cezayı firma hemen kabul edip ödeme yapmayacaktır. Muhtemelen bu karar temyize gidecektir.

Google