Google Files yeni özelliği büyük zahmetten kurtaracak

Google Fotoğraflar silinen fotoğraflar ve videolar nasıl kurtarılır?

Google Files yeni özelliği kullanıcıları başa bela olan büyük bir zahmetten kurtaracak. Veri temizleme işleri bundan sonra çok daha kolay bir şekilde yapılacak. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Dünyanın en çok kullanılan mobil dosya gezinme uygulamalarından Google Files yeni özelliği ile gündemde. Özellikle son dönemlerde bu özellik biraz daha fazla ön plana çıkmıştı. Akıllı telefonlarını daha pratik bir şekilde kullanmak isteyenler bu uygulamayı kullanmaya çalışıyor. Ancak uygulamada çok fazla gereksiz dosya oluşması iyice can sıkmaya başlamıştı.

Akıllı telefon dünyasında veri temizliği her zaman için büyük öneme sahip. Özellikle verilerini temiz tutmak zorunda olanlar için işler biraz daha önemli noktaya geliyor. Google kendi mobil dosya gezinme uygulamasına akıllı temizlik seçeneği getiriyor. Böylece ek bir uygulamaya gerek bile kalmadan tek tıkla telefon temizleniyor.

Google Files yeni özelliği büyük kolaylık sağlayacak

Google tarafından bu uygulamaya getirilen yeni güncelleme büyük medya dosyalarını ve biriken ıvır zıvır dosyaları silmeye yarıyor. Tüm bunlara ek olarak başka uygulamaları yüklemeye gerek kalmıyor. Normal şartlarda ek uygulama kullanmak gerekiyordu.

Google Files yeni özelliği

Google tarafından geliştirilen bu özellik tüm dosya seçeneklerini göz önünde bulunduracak. Smart Storage olarak adlandırılan özellik 60 gündür cihazda bulunup Google fotoğraflarda yedeklenen medyaları otomatik olarak silebilecek. Yani ayarlara ulaşmanıza hiç gerek kalmayacak.

Google 2020’de kullanıcı verilerini paylaşmış!

Şirket daha önceden yaptığı gibi bu özelliği ilk olarak Pixel cihazlara getirmişti. Şimdi ise tüm kullanıcıların rahat bir şekilde kullanabilmesi için Files uygulamasına eklendi. Mobil kullanıcılar yeni özellik ile birlikte akıllı telefonlarında çok daha fazla yer tutmak zorunda kalmayacak. Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.