Hong Kong Free Press’e göre Google, kullanıcı verileri hakkında tam koruma sağladığını iddia etmesine rağmen, geçen yıl Hong Kong hükümetine bazı kullanıcı verilerini sağlamış. İşte detaylar.
Şirket, bir haber kaynağına Hong Kong hükümetinden aldığı 43 talepten üçüne yanıt olarak “bazı verileri verdiğini” söyledi. Raporların bildirdiğine göre, şirketlerin veri talep ettiği konulardan ikisi insan kaçakçılığı soruşturmalarıyla ilgiliydi ve arama emirlerini içeriyordu. Diğer talep ise birinin hayatına yönelik güvenilir bir tehdidin parçası olarak acil durum ifşasıydı. Şirket, haber kaynağına, üç yanıttan direkt olarak hiçbir kullanıcıların içerik verilerini içermediğini söyledi.
Geçen Ağustos ayında Google, talepler ABD Adalet Bakanlığı ile işbirliği içinde yapılmadığı sürece Hong Kong hükümetinden gelen veri taleplerine yanıt vermeyi bırakacağını söylemişti. Dolayısyla Google’ın bu hareketi şaşırtıcı olarak nitelendirildi diyebiliriz. Facebook ve Twitter, güvenlik yasasına yanıt olarak Hong Kong hükümetinden gelen veri taleplerinin işlenmesini de durdurdu. Google, konuyla ilgili daha çok açıklama yapmayı kabul etmiyor. Farklı haber kaynakları şirkete konuyla ilgili ulaşmaya çalıştı ancak karşılık bulunamadı. Güvenlik ve gizlilik bilgilerinin böylesi önemli olduğu bir dönemde artık şirketlerin her hareketi dikkat çekiyor ve göze batıyor diyebiliriz. İnsanlar internet ortamında veri paylaşımı gibi konulara hiç olmadıkları kadar hassas davranıyorlar. Google’dan konuyla ilgili bir açıklama gelecek mi göreceğiz.
Xiaomi hızlı şarj teknolojisinde yeni detaylar ortaya çıktı: Paniğe gerek yok