Google Efsaneyi Ele Geçiriyor!

google nasa logo 4

Amerikan filmlerine konu olan, çoğu zaman kötü bir şöhrete sahip olan dev bir efsane Google’ın eline geçmeye hazırlanıyor.

google_nasa-logo_4

Dünyaca ünlü Hangar One’ı ağırlayan hava alanını NASA’dan kiralamaya hazırlanan Google, 1933 yılında kurulan 32.375 metre karelik bir alana sahip hava aracı hangarı şuan Silikon Vadisi’nin bilindik simgelerinden birisi.

Google’ın Planetary Venturec LLC şubesi tarafından kiralanacak olan bu hangar ile Google yöneticileri tarafından kullanılan Moffett Federal Havaalanı’nı işletmeyi planladığını NASA tarafından açıklandı.

Bu hangarın kiralanacak olması akıllara Google ile uzay araştırma merkezi arasındaki ilişkilerin güçleneceği söyleniyor. Üstelik Google’ın daha önceden NASA Ames arazisinde 161.875 metrekare alan kiralamış ve 111.485 metrekare boyutlarına sahip bir Araştırma ve Geliştirme binası kurma iznini almıştı. Bununla beraber NASA ile Google dünyanın ilk kuantum bilgisayarının testi için el ele vermiş durumda.

1994’te NASA tarafından satın alınan hangarda, 1997 yılında zehirli PCB’lerin bulunduğunu öğrenilmesiyle alan güvenlik altına alınarak insanların kullanımına kapatılmıştı. Anlaşmaya göre Google, bu alanı kullanılabilir hale getirecek, arazi üzerinde bir eğitim binası kuracak ve NASA’nın golf sahasını da geliştirecek.

Google ile NASA arasındaki bu ilişkiler ileride karşımıza hangi boyutlar ile çıkacak merakla bekliyoruz.