Google’ın en sevdiği 10 Android uygulaması!

en iyi materyal tasarimli uygulamalar

#İŞBİRLİĞİ

Android 5.0 Lollipop sürümüyle birlikte hayatımıza giren “materyal tasarım” kavramı, Google’ın tasarım anlayışını temsil ediyor. Peki Android işletim sisteminin uygulama marketi Google Play Store’da materyal tasarım anlayışıyla yapılmış uygulamalar var mı? Bu yazımızda materyal tasarıma sahip ve Google’ın en beğendiği 10 uygulamayı sizler için bir araya getirdik.

en-iyi-materyal-tasarimli-uygulamalar

Yaklaşık 2 sene önceki Google I/O etkinliğinde karşımıza çıkan materyal tasarım kavramı, günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düz (flat) ve temiz bir görünüşü temsil ediyor. Tasarımsal ögelerden ziyade uygulamanın işlevlerini ön plana çıkaran materyal tasarım Google tarafından hala kullanılıyor.

Bu tasarım anlayışını benimseyen üçüncü parti uygulamaları Google Play Store uygulama marketinden Android cihazlarımıza indirmek mümkün. Peki hangi uygulamalar bu tasarıma sahip? Google tarafından derlenen bir listede yer alan tasarımsal anlamda en beğenilen uygulamaları sizler için bir araya getirdik. İlerleyen sayfalarda Google tarafından en çok beğenilen 10 materyal tasarıma sahip uygulamayı görebilirsiniz. Bu uygulamalar haricinde sizin de önereceğiniz uygulamalar varsa, yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz.

1. Runtastic PRO

Runtastic PRO, yürüyüş ve koşu yapmayı seven kullanıcılar için oldukça uygun bir uygulama. GPS üzerinden harita üzerindne koştuğunuz rotayı, hava durumunu, mesafeyı ve hızınızı görüntüleyebilirsiniz.

Google Play Store: Runtastic PRO

runastic