Meta, Reels’ları Quest ile test etmeye başladı

Meta, Reels'ları Quest ile test etmeye başladı

Reels, Instagram’ın TikTok ile rekabet etme çözümü olarak başladı ve kısa süre sonra kardeş site Facebook’ta kullanıma sunuldu.  Meta şimdi Reels’i farklı bir ortamda test ediyor: Meta Quest. İşte tüm detaylar.

VR kulaklığı internette gezinmek, film izlemek, oyunlar ve daha fazlasını sunuyor – ancak tipik olarak dikey Reels içeriklerin eklenmesi, deneyimi çok daha ileri seviyeye taşıyacak.  Şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, güncellemeyi Meta’nın Instagram Kanalında 13 saniyelik bir video aracılığıyla duyurdu. Austin Sprinz’in Instagram hesabından dünyanın en derin havuzunu ziyaret ettiği bir Reel içeriyordu. Sürükleyici video, VR için iyi bir seçim ve izleyiciyi su altında dipsiz gibi görünen bir alana çekiliyor. Böylece Reels izleme deneyimi de bambaşka bir boyut alıyor.

Meta, Reels'ları Quest ile test etmeye başladı

Reels güncellemesi, Meta Quest 3’ün sonbahar sürümünden önce gelecek ve Apple’ın yeni AR/VR Vision Pro kulaklık duyurusunu takip edecek. Vision Pro’nun 3.499 $’lık fiyatına kıyasla Quest 3’ün 499 $’dan başlayan fiyatıyla, çift tam olarak aynı kategoriye girmiyor. Şirketin VR başlık serisi ilk olarak Oculus Quest ve ardından Oculus Quest 2 olarak piyasaya sürüldü ve ikinci nesil model Quest 2 olarak yeniden adlandırıldı. Quest Pro, isim değişikliğinden kısa bir süre sonra izledi. Reels’e gelince, test aşamasından çıkıp çıkmayacağına ve ne zaman Quest başlıklarında kullanıma sunulacağına dair bir zaman çizelgesi yok.

Dimensity 9300 performansı ile Snapdragon 8 Gen 3’ü geride bırakabilir