Google Drive artık oluşturabileceğiniz dosya sayısını sınırlıyor

Google, önemli bir özellik sunmaya başladı

Google Drive uygulamasını büyük sistem yedeklemeleri veya diğer birçok dosya aktarımları için kullanmak artık zorlaşacak. İşte tüm detaylar.

Ars Technica, Google’ın Şubat ayında bir ara sessizce 5 milyon dosyalık bir kullanıcı “oluşturma sınırı” koyduğunu duyurdu. Reddit kullanıcısı ra13’ün keşfettiği gibi, kişisel (Google One) ve iş (Google Workspace) kullanıcıları, bu tavanı aşan herhangi bir dosyayı doğrudan yüklemeye çalışırlarsa bir hata mesajı alıyorlar. Sınır, halihazırda 400.000 öğeyle sınırlı olan paylaşılan dosyalar için geçerli değil. Google yaptığı açıklamada, dosya sınırının Google Drive’ın “istikrarına ve güvenliğine” zarar verebilecek kötüye kullanımları önleme amaçlı olduğunu söylüyor. Bu, bir sürücüdeki toplam dosya sayısıyla ilgili bir sınır değil. Şirket, etkilenen kullanıcı sayısının “yok olacak kadar az” olduğunu da sözlerine ekledi.

Google Drive artık oluşturabileceğiniz dosya sayısını sınırlıyor

Tahmin edebileceğiniz gibi asıl sorun, parasını ödediğiniz depolama alanı bitmeden önce dosya sınırına ulaşma şansınızın olması. Ra13, 2TB Google One hesabına sahip bir kullanıcının, ortalama dosya boyutu 400 KB veya daha az olması durumunda bu ikilemle karşılaşabileceğini tahmin ediyor. Google, çoğu insan için bir sorun olmayacaktır dese de bir dizi küçük dosya üreten profesyoneller için sorun olabilir. Ayrıca, Google Drive şu ana kadar üst sınırı açıkça kabul etmedi. Şirketin ürün ve destek sayfaları dosya oluşturma limitinden bahsetmiyor. Sayaç da yok. Bu sebeple net bir şey belirlemek de zor ancak detaylar belli olacaktır.

CommonMagic : Rusya-Ukrayna Bölgesinde casusluk tehdidi