Google Drive beğenilen özelliğini tüm kullanıcılara sunuyor

Google Drive beğenilen özelliğini tüm kullanıcılara sunuyor

The Verge’den gelen bir rapora göre, Google Drive bir özelliğini tüm Workspace kullanıcılarına genişletiyor. Dosyaları bulmayı kolaylaştırmak için tasarlanan “arama çipleri” tüm Workspace kullanıcılarına sunuluyor. İşte detaylar.

Yeni özellik ilk olarak geçen yılın sonunda beta sürümüne geldi. Özellik ile Google Drive Workspace kullanıcıları dosya türü, değişiklik tarihi, konum, ilgili kişiler ve diğer parametrelere göre verilerini sınırlayabilecek. Neyse ki yeni özelliği kullanmak oldukça kolay olacak. Normal bir arama yaptığınızda, açılır menüleri olan altı çipin bir listesini göreceksiniz: Konum, Dosya Türü, Kişiler, Son Değiştirilme, Yalnızca Başlık ve Yapılacaklar. Bunlardan birini seçtiğinizde verileriniz arasından seçtiğiniz sekmeye göre filtreleme yapılabilecek.

Google Drive beğenilen özelliğini tüm kullanıcılara sunuyor

Google Drive zaten dosyaları filtrelemek için bir yol sunmuştu. Ancak bu özelliği arama çubuğunun en sağındaki simgedeki bir alt menünün arkasına sakladı, bu nedenle pek çok kullanıcı muhtemelen varlığından haberdar değildi.

Tüm kullanıcılara açılan bu arama çipleri, tamamen yeni bir özellikten çok bir UI deneyimi iyileştirmesi olarak karşımıza çıkıyor. Yeni yılın gelmesiyle bir çok şirket kendi bünyesinde yenilemeye gitti diyebiliriz. Google Drive da bu yeniliklerden geri kalmamak için böyle bir özellik üzerinde çalışıyor. Arama filtreleri devrimsel bir yenilik olmasa da mevcut kullanıcıların deneyimini iki kat daha kolaylaştıracaktır. Bu sebeple şirketin özelliği tüm kullanıcılara sunması iyi bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Meta, on yıllık bir davayı çözmek için 90 milyon dolar ödeyecek