Google Cloud kesintisi yüzünden bir çok uygulama çöktü

Google Cloud kesintisi yüzünden bir çok uygulama çöktü

Bir Google Cloud ağ sorunu yüzünden Spotify, Snapchat, Etsy ve Discord dahil olmak üzere bir avuç önde gelen web sitesini çöktü. Google, sorunun 13:17 itibarıyla kısmen çözüldüğünü, ancak hala tam bir düzeltmenin geldiğini söylüyor. İşte detaylar.

Etkilenen web siteleri 404 hata mesajı görüntülüyor ve görünüşe göre geçici bir çözüm mevcut değil. Spotify, Discord ve Snapchat, bir Google Cloud kesintisinin ardından Salı öğleden sonra çöktü ve birçok kullanıcının bu uygulamalara erişememesine neden oldu. Bu hizmetlerin tümü, bulut bilişim sağlayıcısı olarak Google Cloud’u kullanıyor; bu da, bu uygulamalardan birini kullandığınızda cihazınızın bir Google sunucusuna eriştiği anlamına geliyor.

Google Cloud kesintisi yüzünden bir çok uygulama çöktü

Google, müşterilerin web sayfalarına erişirken bulut ağıyla ilgili bir sorundan kaynaklanan 404 hatasıyla karşılaşabileceğini söylüyor. Spotify, Salı öğleden sonra Twitter’ında şunları yazdı: “Şu anda bazı sorunların farkındayız ve bunları kontrol ediyoruz! Sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Snapchat, destek Twitter’ında ise: “Birçok Snapchat kullanıcısı uygulamayı kullanmakta sorun yaşıyor. Sıkı durun, bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz Bu arada, oturumunuzun açık kalmasını öneririz.” ifadelerine yer verdi. Gerçek zamanlı bir sorun ve kesinti izleme sitesi olan Downdetector’dan alınan verilere göre, yüz binlerce kullanıcı bu platformlarda sorunlar bildirdi. Raporlar saat 1 civarında zirve yaptı. Ancak Google, sorunun yalnızca kısmen çözüldüğünü ve hala bir çözüm üzerinde çalıştıklarını söylüyor.

Yeni TikTok akımı görgüsüzlüğün bu kadarına da pes artık dedirtti