Google Neden Kapandı!

google products

Cuma günü ortaya çıkan bir sorun ile Google kullanıcılarını büyük bir paniğe sevk etti. Gmail, Google+ ve Hangouts gibi Google hizmetlerinde yaşanan sorun nedeniyle birçok kullanıcı konuyu sosyal medyaya taşıdı.

google-products

Google’ye ait hizmetlerin en önemlileri arasında yer alan Gmail, Google+ ve Hangouts, geçtiğimiz Cuma günü dünya genelinde bir kesintiye uğradı. Kısa süre sonra normal kullanıma dönen hizmetlerde şuan bir sorun bulunmuyor.

Google App Status Dashboard sayfasındaki bilgilere göre bu önemli hizmetlerin yanı sıra Sheets, Slides, Drawings, Sites ve Groups gibi hizmetlerinde aynı sorun ile karşılaştıkları görülüyor.

Hizmetlerin geçici olarak kullanım dışı olması sosyal medyayı da harekete geçirdi. Bir anda Twitter’ın popüler konusu olmayı başaran Google hizmetleri, rakip şirketlerden de nasibi aldı.

Gmail’in en büyük rakibi olan Microsoft Outlook bu olayın ardından Twitter üzerinden; “Hizmetler çöküp sizi yarı yolda mı bıraktı? Bir de http: //Outlook.com’u deneyin: http: //www.tryoutlook.com” şeklinde bir tweet yayınladı.

Diğer bir önemli rakip olan Yahoo’da bu duruma sessiz kalmadı ve hatanın ekran görüntüsünü paylaştı. Sorunların giderilmesinden sonra Yahoo, hizmetlerin eski haline döndüğüne dair bir mesaj yayınlamayı da ihmal etmedi.

Google’nin hizmetlerinin neden geçici olarak kullanım dışı olduğu ise henüz bilinmiyor.