Google Cihazımı Bul ile Android telefonunuzu nasıl bulabilirsiniz?

Google Cihazımı Bul ile Android telefonunuzu nasıl bulabilirsiniz?

Telefonlar günlük hayatımızın o kadar çok parçası oldu ki, telefonunuzu kaybetmek başınıza gelebilecek en kötü şeylerden biri olabilir. Ancak Google Cihazımı Bul özelliği ile kaybolan Android telefonunuzu kolayca bulabilirsiniz. İşte detaylar.

Cihazımı Bul özelliğini çalıştırmak için gerekli olan şey cihazınızda konum özelliğinin açık olması.  Ayrıca, telefonun da açık olması ve bir Google hesabında oturum açılmış olması gerekir. Cihazımı Bul özelliği, Pixels ve diğer birkaç Android telefonda standart işletim sisteminin bir parçası olarak hali hazırda yüklü olur. Özellik, -genellikle varsayılan olarak açıktır. Ancak bazı Android modellerinin farklı bir uygulama sunabileceğini unutmamak gerek. Örneğin, Samsung telefonların kendilerine ait Find My Mobile uygulaması mevcut. Google’ın Cihazımı Bul özelliğini kullanmak istiyorsanız, telefonunuzun Android sürümünün bir parçası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için cihazınızda Ayarlar > Güvenlik’e giderek Cihazımı Bul özelliğini kontrol edebilirsiniz. Uygulama listelenmiş ancak kapalıysa, üzerine dokunup açmak için açma/kapama düğmesini kullanabilirsiniz. Eğer özelliği bulamazsanız Play Store’a gidip Google’ın Cihazımı Bul uygulamasını da yükleyebilirsiniz. Bunun ardından cihazınızda konum bilgisini açmayı unutmayın.

Google Cihazımı Bul ile Android telefonunuzu nasıl bulabilirsiniz?

Tüm bunların ardından özelliği artık kullanabilirsiniz. Telefonunuzu bulamıyorsanız, Google’ın arama sayfasına gidip “Cihazımı bul” yazın. Daha önce kullanmadıysanız, cihazınızın yerini belirlemek için konum verilerini kullanması için Google’a izin vermeniz gerekebilir. Bir Google haritası, telefonunuzun en son nerede bulunduğunu gösterecektir. Cihazınızı bulduktan sonra, ekranın sol tarafında listelenen üç seçenek göreceksiniz. Bunlar şu şekilde olacaktır; Cihazın yerini bulabilmek için 5 dakika boyunca çaldırmak. Cihazı geçici süreliğine kilitlemek ya da cihazdan umudu kestiyseniz Cihazı Silmek seçeneğini seçebilirsiniz.

XBox Series satışları ile PS5’e meydan okuyor