Google çift ekran desteği verecek!

Google çift ekran desteği

Katlanabilir ekranlara sahip akıllı telefonların piyasaya çıkacağı kesinleşince, Google çift ekran desteği gündeme gelmişti. Şimdi ise şirket bu konuda gerekli adımları atacak gibi görünüyor.

Google çift ekran desteği uzun bir süredir konuşulan konular içerisinde yer alıyor. Akıllı telefon sektörünün giderek katlanabilir ekranlara doğru kayması nedeniyle bu tür konuları daha fazla konuşulur olduk. Samsung başta olmak üzere neredeyse bütün akıllı telefon üreticileri katlanabilir ekranlar ile ilgili çalışmalarını devam ettiriyor. Sadece Apple bu konuda biraz tedirgin davransa bile diğerleri buna fazlasıyla hazır.

Google katlanabilir ekranlara hazır olmak istiyor

Google sadece bir yazılım şirketi değil. Aynı zamanda kuruluş akıllı telefon gibi cihazlar da üretiyor. Bu nedenle Google şirketinin de katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar üretmek için düğmeye bastığını söyleyebiliriz.

Google çift ekran desteği getirdi

Şimdilik katlanabilir cihazlarla ilgili Samsung lider gibi görünse bile, LG firması da çeşitli çalışmalar yürütüyor. Ayrıca her ne kadar Samsung Galaxy fold bir fiyasko gibi görünse de şirketin en önemli başarıları içerisinde yer alıyor. Google ise yeni yayınladığı güncellemeler sayedinde katlanabilir ekranlar konusunda kullanıcılara destek vermek istiyor.

Görme engellilere özel klavye Google destekli olacak

Google güncellemeleri ile ilgili detaylara bakıldığında bir kod fark edildi. Bu kod Google sekmelerinin katlanabilir ekranlarda da kullanılmasını sağlıyor. Normal şartlarda tek sekme ile Google kullanmak mümkün iken şimdi ise artık çift ekranda kullanılabilecek.