Google Chrome OS için kullanışlı özelliğini duyurdu

Google Chrome OS için kullanışlı özelliğini duyurdu

Eğitim pazarını köşeye sıkıştırmaya devam eden Google, Chrome OS için yeni özellikler sunuyor. İşte tüm detaylar.

Bu özelliklerden ilki, öğretmenlerin dersleri ve demoları içeren bir video kitaplığı oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir yerleşik uygulama olan Screencast olacak. Google Chrome OS M103 sürümünden itibaren mevcut olan yazılım, klipleri kırpmak ve kopyalamak için araçlar içeriyor. Google, öğrencilerin uygulamayı video raporları oluşturmak ve sınıf arkadaşlarıyla fikir paylaşmak için de kullanabileceğine dikkat çekiyor.

Google Chrome OS için kullanışlı özelliğini duyurdu

Ayrıca Screencast, kalem girişini destekleyerek hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin videolarına yazı yazmasına ve çizim yapmasına olanak tanıyacak. Paylaşım, Google Drive üzerinden yapılacak ve öğrencilerin öğretmenlerinin hem okulda hem de evde yüklediği içeriğe erişmesine olanak tanıyacak.

Google Chrome OS için kullanışlı özelliğini duyurdu

Google’ın bugün tanıttığı diğer bir özellik, öğretmenlere ekran sunumları ve sınıflarında kablosuz olarak paylaşılan diğer içerikler üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için tasarlanmış yeni bir yayın moderatör modu olacak. Bu özellik, bir erişim kodunun yardımıyla eğitimcilere rahatsız edici ekran görüntülerini kapatma gücü verecek.

Google, özelliği yaygın olarak kullanıma sunmadan önce, bu yaz belirli bir okul grubuyla özelliği denemek için bir pilot program yürütmeyi planlıyor. Kullanılabilir olduğunda, şirketin Chrome tarayıcısı, Google Chrome OS ve Google TV cihazlarıyla çalışacak. Google ayrıca bugün, yazılımını Chromebook’lar için optimize etmek için ortak bir grafik tasarım aracı olan Figma ile ortaklık kurduğunu da duyurdu. Ortaklık sayesinde ABD’deki okullar, Google Yönetici Konsolu aracılığıyla yazılımın ücretsiz beta sürümünü indirebilir.

Instagram reels ve gönderi sabitleme özelliğini devreye soktu