Google Chrome güncelleme sonrasında çok kullanışlı olacak

Google Chrome yeni güvenlik güncellemesini duyurdu!

İnternet tarayıcıları içerisinde halen en çok kullanıcıya sahip olan Google Chrome, yeni güncellemesi sonrasında bu durumu iyice sağlamlaştıracak gibi görünüyor.

Google Chrome güncelleme sonrasında çok kullanışlı olacak Google Chrome, uzun süredir internet tarayıcısı sektörünün bir numaralı ismi. Her ne kadar bu alanda kendini zorlayacak pek çok rakip olsa da, sürekli olarak gelişim içerisinde olan lider isim, rakipleriyle aradaki farkı korumayı çok iyi biliyor. Google’ın üzerinde çalıştığı yeni özellikse, internet tarayıcısına işlemci ve bellek gücü tüketiminde önemli bir avantaj sağlayacakken aynı zamanda pil ömrüne de olumlu katkı yapacak.

Google Chrome yakında manuel olarak şifre eklemenize izin verecek

Ünlü internet tarayıcı, şu an için geçerli olan sekme denetimi özelliğine göre, kullanıcılar tarafından açılan sekmeleri düzenli aralıklarla kontrol ederek beş dakikadan uzun süredir etkileşimde bulunulmayan sekmelerin JavaScript kodunu sürekli çalıştırmalarını engelliyor. Söz konusu sekmelerde bu süreyi dakikada 1’e düşüren Google Chrome, bu sayede sekmeleri uyku moduna alarak gerek işlemci gerekse de bellek kaynaklarının tüketimini minimum seviyeye indiriyor.

Google, Mac'teki en yeni Chrome versiyonu ile Apple'ı sollayacak

Google Chrome güncelleme sonrasında çok kullanışlı olacak

İşte Google bir süredir bu özelliğini geliştirmek için çalışmalar yapıyordu. Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre çalışmalarında sona gelen Google, daha önce 5 dakika olarak uyguladığı bu süreyi 10 saniyeye indirecek. Bu sayede hem işlemci, hem bellek hem de pil tüketimi konularında önemli tasarruf sağlayacak olan kullanıcılar ise, artık çok fazla sekmenin aynı anda açık olmasını dert etmek zorunda kalmayacaklar.

Google, Chrome'da yeni özellik ayarı deniyor

Google’ın yeni özelliğini başta Windows ve Android olmak üzere bütün platformlardaki Chrome tarayıcıları için servis etmesi bekleniyor.

Hitman 3 ücretsiz Ambrose Island DLC versiyonu 26 Temmuz’da geliyor