Google COVID-19 aşılanmaları için bazı ofislerini kullanacak

Google, bazı ofislerini COVID-19 aşılama tesislerine dönüştürecek

Google Covid-19 aşıları için bazı ofislerini tesis haline getiriyor. New York City, Los Angeles, San Francisco Körfez Bölgesi ve Kirkland, Washington’dan başlayarak bazı tesislerini COVID-19 aşılama sitelerine dönüştürecek. 

 

CEO Sundar Pichai, bir blog yazısında One Medical ve halk sağlığı yetkilileriyle ortaklık yaparak aşıya uygun herkese “binalar, otoparklar ve açık alanlar” açacağını yazdı. Şirket, sitelerin ne zaman açılabileceğini belirlemek için yerel yetkililerle birlikte çalışacak.

Google, bazı ofislerini COVID-19 aşılama tesislerine dönüştürecek

Pichai, “COVID-19 salgını tüm dünyadaki her topluluğu derinden etkiledi” dedi. “Aynı zamanda kamu ve özel sektör arasında ve uluslararası sınırların ötesinde, koordinasyona ilham verdi. Artık birlikte savaşmalıyız. ” Google ayrıca, aşı eğitimi ve dağıtımını teşvik etmek için 100 milyon dolarlık reklam hibesi verdi. Şirket ayrıca sağlık kurumlarıyla ortaklık dahil olmak üzere 150 milyon dolar taahhüt etti. Bunun bir parçası olarak, arama sayfalarına eyalete ve bölgeye özgü aşı bilgilerini ekleyerek, Arizona, Louisiana, Mississippi ve Teksas’taki siteleri önümüzdeki birkaç hafta içinde Arama ve Haritalar’da “aşılama merkezi” olarak listeleyecek. Pichai, “Bir randevu gerekip gerekmediği, veya tesise servis olup olmadığı gibi ayrıntıları ekleyeceğiz,” diye ekledi. Aşılama merkezi olarak daha fazla eyalet ve ülke eklenecek.

Google ilk verilerine göre, kırsal topluluklardaki insanların diğer gruplara göre aşılara daha az erişimi olduğunu gösterdiğini belirtti. Pichai, bu amaçla, “COVID-19 aşılamalarında ırksal ve coğrafi farklılıkları ele alan kuruluşlara” 5 milyon dolar taahhüt etti. Başka bir teknoloji devi Amazon, 2.000 kişiyi aşılamayı umarak Seattle’da bir pop-up klinik açtı. Yeni Biden yönetimine yazdığı bir mektupta, tesislerine 800.000 kişilik aşılama sözü verdi. Microsoft da ayrıca kampüsünde boş bir binayı aşılara açacağını söyledi.

Xiaomi Mi Band 6 özellikleri sızdırıldı!