Instagram işletme hesapları için”profesyonel kontrol paneli” ekliyor

Instagram, işletme hesapları için"profesyonel kontrol paneli" ekliyor

Instagram, işletme hesapları ve influencerlar için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Uygulama, tüm iş araçlarını bünyesinde özel bir alana getirecek yeni bir “profesyonel kontrol paneli” özelliği ekliyor.

Yeni kontrol paneli, Instagram’ı profesyonel olarak kullanan herkes tarafından kullanılabilecek. Yani özellik, profesyonel içerik oluşturuculara ve işletme hesaplarına açık olacak. İçerik oluşturucular, markalı içerik ortaklıkları ve diğer para kazanma özellikleri için kısa yollara ulaşabilecek. Bir restoran veya mağaza sahibi ise reklamlarını izleyip alışveriş özelliklerini ayarlayabilecek. Kontrol paneli ayrıca hesap analizlerini göstermeye yarayacak. Buna ek olarak, eğitimlere ve diğer yararlı makalelere bağlantılar da sunacak.

Instagram, işletme hesapları için"profesyonel kontrol paneli" ekliyor

Bu özellikler Instagram işletme hesapları için geliştirilmiş yeni özellikler değil. Ancak şirketin tüm iş araçlarını tek bir yerde merkezileştirmesi ilk kez oldu. Güncelleme ayrıca Instagram’ın hem işletmeler hem de influencerlar için artan önemini vurguluyor. Facebook kısa süre önce, işletmeleri platforma bağlı olan Instagram kullanıcılarına ayrıcalıklar tanımaya başladı. Platform, uygulamasının neredeyse her bölümüne alışveriş özellikleri ekledi. İçerik oluşturucular için, IGTV videoları ve diğer uzun zamandır beklenen para kazanma özelliklerinin reklamlarını tanıttı.

Instagram, içerik oluşturucuları bünyesinde tutabilmek için artan bir baskı ile karşı karşıya. Kullanımı artan TikTok, platformun en büyük rakibi. Eskisi kadar popüler olmayan Snapchat de kısa süre önce yeni Spotlight özelliği aracılığıyla öne çıkmaya çalışıyor.

Godzilla vs Kong fragmanı nihayet yayınlandı!