Google, Arama gitar çalanları sevindirecek bir özellik alıyor

Google, Arama gitar çalanları sevindirecek bir özellik alıyor

Google Arama sekmesine bir gitarı akort etmek için telefonunuzdaki veya bilgisayarınızdaki mikrofonu kullanmanıza izin veren kullanışlı bir özellik ekliyor. İşte detaylar.

Teknoloji hayatımızın her yerini sararken birbirinden ilginç özellikler de gelmeye devam ediyor. Bu ilginç özellikler arasında en çok dikkat çekenlerden biri de Google Arama sekmesine eklenen gitar akor etme özelliği. Özellik sayesinde telefon ya da bilgisayarınızın mikrofonunuu kullanarak gitarınızı akor edebileceksiniz. Bu hafta eklenen özelliğe erişmek için “Google tuner” araması yapmanız yeterli olacaktır. Arayüz, halihazırda mevcut olan düzinelerce gitar akort uygulamasına benziyor. Gitarda bir tel çalıyorsunuz ve Google, hedeflediğiniz notayı algılayarak size gerektiği gibi “ayarlama” yapmanızı söylüyor.

Google, Arama gitar çalanları sevindirecek bir özellik alıyor

Diğer gitar akort uygulamaları gibi, Google’ın akort özelliği de büyük ölçüde onu kullandığınız donanıma bağlı gibi görünüyor. Diğer gitar tuner uygulamalarının çoğu gibi, Google Arama özelliği üzerinden de artık gitarınızı akor edebileceksiniz. Ancak özellik cihazınızdaki mikrofonun kalitesine fazlasıyla bağlı ve arka plan gürültüsü konusunda yapılabilecek çok bir şey yok. Yine de gitar çalan kişiler için iyi bir özellik olduğunu söylemekte fayda var. Neticede teknoloji gün geçtikçe gelişiyor ve her türlü farklı özellikten yararlanmanın zararı olmaz. En azından basit işlemlerinizi kısa yoldan halledebileceksiniz. Google Arama’nın bu tarz bir özellik sunması şaşırtıcı olsa da yararlı olduğunu söylemekte fayda var.

Bu YouTuberlar gelir elde edemeyecek: Google kimler olduğunu açıkladı