Google arama sonuçları değişiyor: İşte yeni özellikler

Google

Google arama sonuçları her seferinde farklı bir özellik ile gündeme geliyor. Hadi gelin bu sefer nasıl bir değişiklik yapıldığına ve diğer detaylara birlikte bakalım.

Birçok kişinin önem gösterdiği Google arama sonuçları yeni yüzü ile birlikte geliyor. Normal şartlarda bu platform üzerinden arama yaptığınızda bazı ilginç detaylar görmeniz mümkün değildi. Arama sonuçları olduğu gibi önümüze geliyordu. Yani bununla ilgili herhangi bir sıralama ya da benzer çalışma yapılmıyordu.

Yeni gelen bir özellik ile birlikte tam kapsamlı olarak karşınıza sonuçlar çıkarılacak. Hatırlayacağınız üzere 2018 yılında haberler uygulaması için bu tür bir çalışma yürütülmüştü. Yani sizin tek bir olayı farklı bakış açılarından ele almanız sağlanmıştı. Şimdi ise aynı çalışma arama sonuçları ile getirilecek.

Google tarayıcıları kapsamlı araştırma yapacak

Google tarafından yeni geliştirilen sistem ile birlikte arama detayları karşımıza çıkacak. Diyelim ki koronavirüs ile ilgili bir araştırma yapmak istiyorsunuz. Bu alanda yapılan tüm çalışmalar karşınıza sıralı olarak çıkacak.

Google arama sonuçları

Ancak bu seferki sıralama bildiğiniz standart listeleme gibi olmayacak. Bunun yerine konuyla ilgili aktarılan farklı bakış açılarından içerikler karşımıza çıkacak. Böylece sadece tek bir ağızdan veya medyadan değil farklı kaynaklardan yararlanma imkanınız oluşacak. Google böylece çok sesli bir platform ortaya çıkarmak istiyor.

Google YouTube Android uygulamasını güncelliyor

İşin aslına bakacak olursak bazı algoritmalar ile birlikte bunu yapmak son derece kolay. Fakat asıl önemli olan farklı bakış açılarının nasıl seçileceği ya da farklı milletlerde bunun nasıl aktarılacağı. Şimdilik İngilizce olarak kullanıma sunulan bu özellik ilerleyen dönemlerde herkese yaygınlaşacak. Peki siz böyle bir özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.