Google App Pairs özelliği için somut adımlar atıyor!

Google Cüzdan güncellemesi Android kullanıcılarına yayılmaya başladı

Google, sonunda yerel Android 14 sürümü için App Pairs özelliğini güncelleyerek kullanıcılara telefonlarında bölünmüş ekran uygulamalarını kaydetme imkanı sunmayı planlıyor.

Google App Pairs özelliği için somut adımlar atıyor! App Pair, Android kullanıcılarına iki uygulamayı aynı anda açma, yan yana yerleştirme ve etkileşime geçme özelliği sunan bir çoklu görev aracıdır. Ancak Pixel cihazlarında bu özelliği kaydetme imkanı mevcut değildi, bu nedenle her seferinde eşleştirmeyi yeniden yapmak gerekiyordu. Son sızıntıya kadar serbest teknoloji gazetecisi Mishaal Rahman tarafından keşfedilen bir bilgiye göre, ikinci Android 14 beta sürümünün dosyalarında bir “launcher bayrağı” bulunuyor ve bu bayrağın etkinleştirilmesiyle birlikte bölünmüş ekrandaki uygulamaların bağlantılarını “kaydet” seçeneği bağlam menüsünde görüntüleniyor. Şu an için bu seçeneğin çalışmadığı belirtilse de ileride beklendiği gibi çalışması planlanıyor. Ancak bulgular, Android 14’ün piyasaya sürülmesiyle birlikte bu özelliğin mevcut olup olmayacağı hakkında kesin bir bilgi vermiyor.

1670490058 Android g ncelleme 1

Şimdi belki de şu soruyu soruyorsunuz: “Peki, Android’de bu özellik zaten yok muydu?” Evet, doğru. Ancak Pixel veya diğer bazı temel Android cihazlarda bölünmüş ekranı kaydetme özelliği mevcut değildi. Örneğin Samsung, 2017 yılında kendi yorumu olan App Pairs’ı Galaxy telefonlarına tanıtarak kullanıcılara uygulama eşlemelerini kaydetme imkanı sağladı. Ancak Pixel cihazları bu konuda geride kalmıştı.

Android 14

Google App Pairs özelliği için somut adımlar atıyor!

Google’ın bu konuda yetişmeye çalıştığı bir başka özellik de son Android 14 beta sürümünde keşfedildi. Bu özellik sayesinde sistem gezintisini kullanarak öğeleri sürükleyip bırakabilirsiniz. Yani bir uygulamadan bir fotoğraf alabilir, başka bir uygulamayı açabilir ve fotoğrafı kolayca oraya bırakabilirsiniz. Aynı şekilde bu özellik metinle de çalışır. Bir dizi kelimeyi vurgulayarak başka bir yere taşıyabilir ve böylece kopyalama yapıştırma işlemine gerek kalmaz.

Android 13 daha fazla telefona geliyor!

Mishaal Rahman’ın bulguları gibi, geliştirilmiş sürükle ve bırak özelliği iOS’ta ve Oppo gibi diğer akıllı telefonlarda zaten mevcuttu. Ancak Google’ın bu konuda biraz geride kaldığı söylenebilir. Umarız bu yaşam kalitesi güncellemeleri Pixel 8’de de görülür. Bu eklemeler belki büyük bir değişiklik getirmese de, küçük detaylar bir araya geldiğinde ve iyi bir cihazı özel hale getirdiğinde önemli olabilir. Google App Pairs özelliği için somut adımlar atıyor!

Ünlü teknoloji devi akıllı telefon üretmeye hazırlanıyor!