Android ile YouTube Gaming yayıncılığı başlıyor!

android uzerinden youtube gaming canli yayin

YouTube, 2015 Tokyo Game Show’da yeni bir özelliği duyurdu. Artık Android’li cihazlar üzerinden Google Play Oyunlar uygulamasıyla YouTube Gaming uygulaması üzerinden canlı oyun yayınları yapılabilecek. Android üzerinden canlı yayın yapma özelliğinin detayları haberimizde.

android-uzerinden-youtube-gaming-canli-yayin

Google kısa bir süre önce YouTube Gaming özelliği ile oyun yayıncılarına verdiği önemi göstermişti. Oyun yayıncılarına ve takipçilerine özel bu platforma yeni bir özellik ekleniyor. Aşağıdaki videodan da izleyebileceğiniz gibi YouTube tarafından resmen doğrulanan bilgi şu; artık Android’li mobil cihazlar üzerinden YouTube Gaming’e canlı oyun yayınları yapılabilecek.

Bu yayın Google Play Oyunlar uygulaması ile mümkün olacak. Google Play Oyunlar v3.3 sürümünde ekran videosu kaydetme ve YouTube Gaming üzerinden yayınlama seçenekleri olacak. Şimdilik sadece 480p ve 720p kalitesinde yayın yapılabilecek. 1080p yayın yapmak için henüz bir bilgi yok.

Yapılacak olan yayında aynı zamanda Android’li cihazın ön kamerasından alınan görüntü ve seste iletilecek. Yani tıpkı bilgisayarla yapılan yayınlar gibi olacak. Bu özellik için gereken özel teknik şartlardan bahsedilmedi ancak Android 6.0 Marsmallow sürümüyle gelecek bir özellik gibi duruyor. Bu özellikten hemen faydalanmak istiyorsanız, 29 Eylül’de duyurulacak olan yeni Nexus cihazlarından birine sahip olmanız gerek. Çünkü Android 6 sürümü ilk olarak onlara verilecek. Söz konusu bu yeni özeliğin Google Play Oyunlar uygulaması içerisindeki ikonları bile ortaya çıktı.

Android 6 Marsmallow’un en yeni 6 özelliği