Google ana şirketi zor zamanlar geçiriyor

Google ana şirketi zor zamanlar geçiriyor

Devasa teknoloji şirketlerinin hâlâ elden ele para kazandığı bir sır değil, ancak gözle görülür bir yavaşlama da var. Google ana şirketi Alphabet de aynı durumdan şikayetçi. İşte detaylar.

Google ana şirketi 2022’nin 4. çeyreğine ilişkin kazanç sonuçlarını bildirdi ve yıldan yıla zar zor gelir artışı sağlanmış görünüyor. Şirketin bu çeyrekte elde ettiği 76 milyar dolar, 2021’in 4. çeyreğine göre yalnızca yüzde bir arttı. Arama motorunun reklam işi, şirketin bel kemiği ve gelir bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 3,5 oranında düştü. Şirket “diğer” kategorisindeki yüzde sekizlik büyüme ve Google Cloud’daki yıllık yüzde 32’lik büyüme bu reklam kayıplarını telafi etti. Bu arada da genel karlar önemli ölçüde düştü: 13,6 milyar dolarlık üç aylık net gelir, yıldan yıla yüzde 34 düştü.

Google ana şirketi zor zamanlar geçiriyor

Elbette tüm bunların arkasında Google’ın birkaç hafta önce yaklaşık 12.000 çalışanını işten çıkaracağını duyurması gibi sebepler yatıyor. Bu işten çıkarmalar duyurulduğu sırada, Google’ın son çeyrek mali durumunun nasıl olduğunu henüz bilmiyorduk, ancak şimdi işlerin yavaşladığını görebiliyoruz. 2022’nin tamamı için 60 milyar dolarlık net gelir, Alphabet’in 2021’de elde ettiği 76 milyar dolarlık kara kıyasla önemli ölçüde düştü ancak yine de şirketin 2020 için çektiği 40 milyar doların çok ilerisinde kaldı. 2021 tam olarak sürdürülebilir bir ortam sunmadı ve açıkçası 2023’ün ne getireceğini henüz bilmiyoruz diyebiliriz.

En çok izlenen erotik videolar açıklandı! Herkes bunları izliyor!