YouTube arama geçmişi otomatik olarak silinecek

YouTube platformu

Birçok kullanıcıya kolaylık sağlayan ancak aynı zamanda gizlilik sorunu da ortaya çıkaran YouTube arama geçmişi ile ilgili düzenleme yapıldı. İşte haberimizin detayları.

Herhangi bir platform üzerinden yaptığınız aramaların gizliliği son derece önemlidir. Bu tür aramalar hem şirketlere satılabilir, hem de sizlerin hakkında pek çok detayı ortaya çıkarabilir. Bu nedenle hangi platform olursa olsun, arama geçmişinizi düzenli olarak kontrol etmeniz veya silmeniz önemlidir. YouTube bunu bildiği için araman geçmişinizi silebileceğiniz bir sistem oluşturdu.

YouTube arama geçmişi daha gizli olacak

Google’ın hizmetlerinden bir tanesi olan YouTube, gizliliği arttırmak için arama geçmişini tamamen silme yolunu seçti. Platform üzerinden dilerseniz 3 aydan başlamak üzere belirli periyotlarla arama geçmişinizi otomatik olarak sildirebilirsiniz.

YouTube ozellikleri

Bazı kullanıcılar gizlilik konusunda daha hassas olmak istiyorlarsa, arama geçmişinin kaydedilmesini tamamen engelleyebilirler. Böyle bir durumda, hiç kimse sizlerin arama geçmişine ulaşamaz. Ancak daha önceden izlemiş olduğunuz videolara tekrar göz atmak isterseniz bu problem olacaktır.

Google tarafından gizlilik amacıyla geliştirilen bir diğer sistem ise, Google konum ile ilgili konum. Geçmişiniz normal şartlarda Google tarafından kaydedilir. Ancak kullanıcılar istedikleri zaman konum ile ilgili geçmişlerini silebilirler. Sizce de Google ile ilgili güvenlik ve gizlilik önlemleri yeterli oluyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

YouTube Music 3 farklı keşif listesi yapacak