Google, 2,4 milyar dolarlık dava ile karşı karşıya

Google, 2,4 milyar dolarlık dava ile karşı karşıya

İsveç merkezli fiyat karşılaştırma hizmeti PriceRunner, bir Avrupa mahkemesinin Google hakkında bir davayı duyurdu. İşte detaylar.

PriceRunner, AB antitröst yasalarını ihlal ettiğine karar vermesinin ardından Google’a 2,1 milyar Euro (2,4 milyar dolar) dava açtığını duyurdu. Geçen Kasım ayında, Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, rakiplerine kıyasla kendi karşılaştırmalı alışveriş hizmetlerini tercih ettiği için Google şirketine rekor düzeyde 2,42 milyar Euro (2,8 milyar ABD Doları) ceza kesme kararını onaylamıştı. PriceRunner CEO’su Mikael Lindahl “Google’ın uzun yıllar boyunca bize verdiği zarar için tazminat istiyoruz, ancak bu davayı, Google’ın son on dört yıldır ve bugün hala rekabet yasasını ihlal etmesinden büyük zarar gören tüketiciler için bir mücadele olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Google, 2,4 milyar dolarlık dava ile karşı karşıya

Google’ın Avrupa’da “tekel benzeri bir konuma” sahip olduğunu ve AB Komisyonu’nun kararına hala uymadığına ve “hakim konumunu kötüye kullandığına” inandığını ifade etti. Hal böyle olunca da trafiğin ve kârın kendisinden ve diğer alışveriş hizmetlerinden yönlendirildiğini söyledi. Bu da haksız bir rekabet ortamı oluşturuyor. Google, sunduğu tekliflerin diğer hizmetlere göre daha yüksek olması ve tüketicilere zarar vermesiyle suçlanıyor. İhlalin devam etmesi nedeniyle her geçen gün artan tazminat miktarı da davanın nihai tazminat tutarının çok daha yüksek olmasına sebebiyet veriyor.” Google, AB para cezasına karşı ilk temyiz başvurusunu kaybetti, ancak geçen ay yeni bir dava daha açtı.

iPhone SE 3 ve iPad Air 5 seri üretime geçmiş olabilir