Godzilla Minus One Dijital Ortamda Yayınlandı

Godzilla Minus One

Türkiye’de dağıtımcı bulamayan Godzilla Minus One nihayet dijital ortama geldi. Film geçtiğimiz yılın en beğenilen yapımlarından biriydi.

Sinemaseverler için 2023’ün en hoş sürprizlerinden biri de Godzilla Minus One’dı. Minus One, 10 milyon dolar gibi bu tarz filmler için mütevazı olarak kabul edilecek bir bütçeyle çekilmiş olsa da büyük beğeni topladı. En İyi Görsel Efekt Oscarı’nı kazanan film, sadece Japonya’da değil, tüm dünyada büyük ilgi gördü. Bu da filmin 10 milyon dolarlık bütçesine karşın 116 milyon dolar hasılat yapmasını sağladı. Dahası film Christopher Nolan ve Steven Spielberg gibi önemli yönetmenlerin bile övgüsünü topladı.

Yurt dışında böylesine büyük bir etki yaratan film, Türkiye’de ise dağıtımcı bulamadı. Türkiye’de Hollywood filmleri için kurulu bir dağıtım ağı olsa da bu tarz başka ülkelerden çıkan filmler ciddi dağıtım sorunları yaşayabiliyor. Godzilla Minus One’da da böyle oldu. Neticede Türkiye’deki sinemaseverler bu filmi beyaz perdede izleme şansını kaçırdı. Dahası pek çok kişinin 2023’ün sonunda izleme şansı yakaladığı bu filmi izlemek için aylarca beklemesi gerekti. Ancak filmin nihayet dijital yayınını gerçekleştirmesiyle birlikte bu bekleyiş de sona erdi. Zira filmin dijital kopyasının yayınlanmasıyla birlikte tahmin edeceğiniz gibi film korsan yayın platformlarına ve torrent sitelerine de eklenmiş oldu.

godzilla minus one

Godzilla Minus One, son dönemde Hollywood’da çekilen Godzilla x Kong gibi filmlerin aksine çok daha gerçekçi ve çok daha karanlık bir tona sahip. Godzilla’nın bir kez daha çevresel bir felaket edasıyla dünyaya büyük tehlike arz ettiği bu film, bu tehlikeye karşı hayatta kalma mücadelesi veren insanlara odaklanıyor. Bunu yaparken de üç boyutlu karakterler ortaya çıkarmayı başarıyor.

Xiaomi Bir Ayda 10 Bin Elektrikli Otomobil Üretti