Xiaomi Bir Ayda 10 Bin Elektrikli Otomobil Üretti

Xiaomi elektrikli otomobil

SU7 ile elektrikli otomobil pazarına iddialı bir giriş yapan Xiaomi, bir ay içinde 10 bin elektrikli otomobil üreterek rakiplerine göz dağı verdi.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, aralık ayında tanıttığı ilk elektrikli otomobili Xiaomi SU7’yi kısa süre önce satışa çıkardı. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan SU7 öyle büyük ilgi gördü ki şirketin stokları anında tükendi. Yoğun talebe ayak uydurmakta zorlanan şirket, sipariş verenlerin teslimatlarını anca aylar sonra yapabilecek. Bu yoğun ilgi sonrası üretim faaliyetlerine hız veren Xiaomi, her ay ürettiği otomobil sayısını biraz daha yukarı çekiyor. Şirket geçtiğimiz günlerde önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Xiaomi SU7 4

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre Xiaomi, son 30 günde 10 bin SU7 üretti. Şirketin yoğun talep üzerine üretim tesisleriyle iletişime geçerek üretimi hızlandırmalarını istediği, bunun sonucunda gerekli adımların atıldığı söyleniyor. Zaten paylaşılan rakamlar da bunu gösteriyor. Şirket daha mart ayında aylık 3 bin otomobil üretiyordu. İki ay gibi kısa bir sürede bu rakamın 3 binden 10 bine çıkmış olması etkileyici. Nitekim piyasalar da bu haberi son derece olumlu karşıladı. SU7’nin gördüğü yoğun ilginin de etkisiyle Xiaomi hisseleri yüzde 16 değer kazandı.

Xiaomi ikinci elektrikli otomobilini de bu yıl bitmeden çıkarmaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre şirketin ikinci elektrikli otomobili bir SUV olacak. Ancak Xiaomi henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı.

Instagram Algoritmasını Değiştiriyor