Belediyeler Sosyal Medya’dan yarışıyor

belediye

Son yıllarda Akıllı Telefon ve İnternet kullanımının yaygınlaşması ile Belediyeler sandık dışında yeni bir yarışın içine daha girdi.

Yeni yarış pisti ise Sosyal Medya. Aralarında uzun süredir Sosyal Medya ile ilgili personel istihdam eden Belediyeler olsa da bu alan İlçe Belediyelerin büyük kısmı için yeni bir birim ayrı bir yapılanma haline dönüşmeye başladı.

Çoğunlukla her Belediyenin; Sosyal Medya alanında bir takım çalışmaları var ancak bazı belediyeler ekip sayısı ve Sosyal Medyayı kullanma biçimleri ile diğerlerinden bir adım daha öne çıkıyor.

Bu da İnternette daha az aktif olan Belediyelerin konuya daha hızlı eğilmesine zemin hazırlıyor. Şişli, Kadıköy, Bağcılar, Esenler, Üsküdar ve Beşiktaş Belediyelerinin Sosyal Medya Ekipleri; vatandaşlardan oldukça ilginç ve bir o kadar da komik mesajlar aldıklarını belirtiyor.

belediye

Vatandaş her ne kadar Sosyal Medyayı daha çok şikâyetlerini iletmek için kullanıyor olsa da Belediyelere çözemediği Matematik sorusunu gönderip X’i bulduran da var, yanıt gelmediği için trip atan da uykusu kaçtığı için Belediyeyle yazışmak isteyen de.

Ekiplerin verdiği bilgiye göre kuaför tavsiyesi isteyenden sevgilisinden ayrılıp kendini yalnız hissedenlere kadar her türlü sorun, vatandaş açısından Belediye’ye yazmak için yeterli ve geçerli bir neden.

Siri kime cevap verecek?