Gizemli monolit Göbeklitepe’de görüldü: ABD, Kanada ve şimdi Türkiye

gizemli monolit Göbeklitepe'de

Tüm dünyada ortaya çıkan gizemli monolit Göbeklitepe’de görüldü. Konu ile alakalı komplo teorisyenleri birçok yorum yaptı.

Kimsenin anlam veremediği gizemli monolit Göbeklitepe’de ortaya çıktı. Göbeklitepe’yi muhtemelen bir yerlerden duymuşsunuzdur. Yaklaşık olarak 12000 yıllık geçmişe sahip olan bu tarihi mekan, birçok sırrı beraberinde barındırıyor. Bu nedenle zaten başlı başına büyük bir gizem. Şimdi de metal bir monolit ortaya çıktı.

Göbeklitepe birçok filme ve diziye de konu oluyor. Onu bu kadar özel kılan hiç şüphesiz tarihteki ilk tapınak olması. Ancak şu anda daha güçlü bir şekilde dünya gündemine bomba gibi oturdu.

Gizemli monolit görenleri çok şaşırttı

Göbeklitepe’de ortaya çıkan bu monolitin 3 kenarı bulunuyor. Ayrıca 45 cm genişliğinde ve 3 metre uzunluğunda olduğunu söyleyebiliriz. Araziye dikilen bu yapı jandarmanın dikkatini çekti. Konuyla alakalı inceleme başlatıldı.

gizemli monolit Göbeklitepe'de
İşin daha tuhaf olan tarafı ise üzerinde bir yazı yer almasıydı. Göktürk alfabesi ile “ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak” yazıyordu. Bu metal blok araziye tam olarak hangi amaçla dikildi kimse bilmiyor. Gizemli monolit ilk olarak ABD’de ortaya çıkmıştı. Hemen ardından Kanada ve Romanya gibi ülkelerde de görüldü.

Türkiye’de ise Göbeklitepe gibi son derece kritik bir yerde ortaya çıktı. Uzmanlar henüz bunun neden ve nasıl ortaya çıktığını bilmiyor. Komplo teorisyenleri Dünya dışı varlıkların bu nesneleri bırakma ihtimalinden bahsediyor. Ancak bu biraz daha hayal ürünü diyebiliriz.

Gizemli monolitler kafa karıştırmaya devam ediyor

Genellikle bu monolitlerin reklam yapmak için böyle yerlere dikildiği söyleniyor. Ancak uzaylıların bu tür faaliyetlerde bulunma ihtimali de yok değil. Ekipler tarafından yapılan araştırmalarda henüz bir detay ortaya çıkmadı. Peki sizce bu monolitlerin sırrı ne? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.