Yeni bir gizemli telefon: BlackBerry BBC100-1

blackberry logo

Geçtiğimiz hafta Çinli üretici TCL’ye üretim lisansını satan BlackBerry’den ilginç bir haber geldi. BlackBerry BBC100-1 isimli gizemli telefon görüldü!

Mobil sektörün çırpınan şirketlerinden biri olan BlackBerry’den yeni bir akıllı telefon geliyor olabilir. Bir internet sitesinde yer alan “BlackBerry BBC100-1” ismi yeni söylentilerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

BlackBerry BBC100-1 nasıl bir telefon olacak?

Öncelikle iddianın kaynağını belirtelim. Endonezya’da bir regülasyon kurumunun internet sitesinde yer alan BlackBerry BBC100-1 ismi ile bu söylentiler ortaya çıktı. Ancak henüz BlackBerry tarafından yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor.

15 Aralık tarihinde görüntülenen bu bilgi, prototip aşamasındaki bir BlackBerry modelini işaret ediyor olabilir. Fakat cihaz prototip bile olsa akıllara geçen hafta BlackBerry ve TCL arasındaki anlaşma geliyor.

TCL, BlackBerry’nin akıllı telefon üretme lisansını satın aldı. Geçen hafta yaşanan bu gelişme sonrasında cihaz üretimi ve tasarımı konusundaki tüm yetki TCL firmasına ait. BlackBerry ise artık sadece yazılım tarafında aktif bir şirket olacak. Dolayısıyla ortada büyük bir karışıklık olabilir.

Son dönemlerde Android işletim sistemiyle karşımıza çıkacak olan BlackBerry’den 2017 yılında önemli haberler gelecek. Marka tam anlamıyla piyasadan kalkabilir veya TCL altında logosunu yaşatabilir. Bakalım söz konusu gizemli cihaz hakkında başka detaylar basına yansıyacak mı?

blackberry-bbc100-1

Apple AirPods hakkında bilinmesi gereken 7 önemli özellik!