Giyilebilir teknolojilerde Samsung Apple’a diz çöküp tövbe istedi

Apple Watch hala küresel akıllı saat satışlarına liderlik ediyor

Giyilebilir teknolojilerde Samsung geri plana düşmeye başladı. Rekabette Apple ile aralarındaki fark giderek açılıyor. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple her geçen gün daha fazla kullanılıyor. İlk etapta özel bir işletim sistemi olarak görülen Apple sistemleri şimdilerde birçok kişi tarafından kullanılıyor. Elbette Android daha popüler ancak iOS ve WatchOS gibi işletim sistemleri hatırı sayılır bir şekilde kullanıcı buluyor.

Önemli bir pazar araştırma şirketi olan International Data Corporation 2021 yılı ile ilgili çalışmalar yürüttü. Sonuç olarak ortaya bir tablo çıktı ve muhtemelen Samsung bu tablodan hiç memnun olmayacak. Apple, Güney Kore devi Samsung şirketini bile giyilebilir teknolojilerde adeta devirdi.

Giyilebilir teknolojilerde Samsung geriye düşüyor

Araştırma sonuçlarına ayrıntılı bir şekilde bakıldığında Apple markasının sadece bir yılda yüzde 57.8 oranında büyüme elde ettiği görülüyor. Samsung ise yaklaşık olarak yüzde 27.2 büyüme kaydetti. Yani Apple giyilebilir teknolojilerde Samsung ile kıyaslandığında iki kat daha fazla büyüdü.

Giyilebilir teknolojilerde Samsung

Büyüme rakamlarını bir kenara bırakırsak Apple genel olarak giyilebilir teknolojilerde sektöre biraz daha hakim. Samsung akıllı telefon alanında hakimiyetini devam ettirirken Apple ise akıllı saat konusunda geri plana düşmemeye gayret ediyor. Özellikle Avrupa pazarında Apple markasının gücü biraz daha fazla. Avrupa’da 7.8 milyon cihaz satışı yapan Apple, sektörde dominant.

Samsung amiral gemilerini ucuza satmaya başlayacak: Xiaomi ile rekabet edemiyor

Huawei ile ilgili de değerlendirme yapan araştırma şirketi, giyilebilir cihaz pazarının sadece yüzde 6.6 gibi bir bölümünü bu markanın alabildiğini söyledi. Cihaz satışlarına bakıldığında sadece 1.4 milyon satış gerçekleşti. Kısacası tüm markalar değerlendirildiğinde Apple diğerlerini adeta ezdi. Peki sizce sektörün yeni hakimi kim olacak?