Intel’den Giyilebilir Teknolojilerde Dev İşbirliği

AI CES WeableDuyuru

Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, CES 2014’te Intel’in akıllı giyilebilir teknoloji ürünlerinin geliştirilmesi ve pazara sunulmasını sağlamak için Barneys New York, Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi ve tasarım evi Opening Ceremony ile stratejik işbirliği gerçekleştirdiğini duyurdu.

Moda ve teknoloji dünyalarının yakın diyalog ve işbirliğini hedefleyen işbirliği kapsamında:

 

  • Intel ve tasarım evi Opening Ceremony, tasarımı Opening Ceremony tarafından yönlendirilecek ve Intel teknolojisi üzerinde çalışacak bir akıllı bileklik için birlikte çalışacaklar.

 

  • Moda tutkunları için adeta bir mabed olan ve ürün sergileme konusunda müzeciliğe benzer yaklaşımıyla farklılaşan Barneys New York da akıllı bilekliğe mağazalarında tüketicilerin beğenisine sunacak. Böylece Barneys New York, giyilebilir teknolojiyi müşterilerine ulaştıran ilk lüks perakendecilerden biri olacak.

 

  • Intel ve Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi, giyilebilir teknoloji alanına odaklanan teknoloji geliştiricileri ve moda tasarımcılarını bir araya getiren ve fikir alışverişi yapmalarını sağlayan bir girişim için stratejik işbirliği yapacak. Konsey üyesi 400’ün üzerinde tasarımcı, Intel’in geçtiğimiz 40 yıl boyunca güç birliği yaptığı yazılımcı ve donanımcılardan oluşan teknoloji ağıyla bağlantı kuracak.

ces2014_fashion_panel

 

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, “Bu girişim, Intel’in lider teknolojik gücünü, Opening Ceremony’nin tasarım yetkinliğini, Barneys New York’un tüketici eğilimlerini öngörme alanındaki benzersiz gücünü ve Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi’nin modayla inovasyonu buluşturan ileri görüşlülüğünü bir araya getiriyor. Ortak vizyonumuz, giyilebilir teknolojiler alanındaki yenilikçi adımları hızlandırmak, insanların yaşamına değer katan ve arzu edilen ürünleri yaratmak” diye konuştu.

Facebook Kişisel Mesajları mı Satıyor?