General Mobile Phoenix 5G inceleme: Kavisli ekran, hızlı şarj ve dahası!

GM TELEFON

#İŞBİRLİĞİ

General Mobile, ülkemizde faaliyet gösteren başarılı teknoloji şirketlerinden bir tanesi. Şirket, bundan birkaç sene öncesine kadar özellikle akıllı telefon pazarında hatrı sayılır bir noktada yer alıyordu. Yakın zamanda yerli pazara dahil olan Çin menşeli şirketlerin hamleleri ise, pek çok büyük markayı olduğu gibi GM’ı da etkiledi. Yine de şirket, bir anka kuşu gibi küllerinden doğarak yol alma düşüncesinde. Bu bağlamda da yeni telefonu General Mobile Phoenix 5G ile karşımızda.

General Mobile Phoenix 5G, ilk bakışta bir amiral gemisi modelini andıran tasarım detaylarına sahip. Uygun fiyatlı bir Android telefonda kolay kolay kavisli ekran faktörü göremezsiniz. Öte yandan, tasarıma olumlu anlamda katkı sunan koruma kılıfı ve 66w hızlı şarj desteği gibi detayları da görünce heyecanlanmamak elde değil. Evet, bu tip detayları böyle bir telefonda görebilmek gerçekten heyecan verici.

Telefon, 210 gram ağırlığındaki telefon, 8.75mm kalınlıkta. Yanlardan kavislendirilmiş ekran faktörü, sağa sola doğru kaydırma yaparken adeta sınırsız bir alanda yol alıyormuşsunuz hissini sunabiliyor.

Cihazın arka tarafına baktığımızda, dörtlü kamera sistemi dikkat çekiyor. Koruyucu kılıfı kullandığınızda ise, hem kamera çıkıntısı ortadan kalkıyor hem de kavisli ekran faktörünü engellemeden daha güvenli deneyimler gerçekleştirebiliyorsunuz.

6.78 inç değerde ekran, hem de kavisli!

Kendi adıma konuşmam gerekirse, yıllardır kavisli ekranlı telefonları tercih ediyorum. Hem estetik olarak gözüme hoş görünüyor hem de az evvel de belirttiğim gibi yanlara kaydırırken bir sonsuz alan hissi oluşturabiliyor. Phoenix 5G’nin ekranı da yumuşak dokunuşlarla sorunsuz yol alabileceğiniz bir ekran.

Amoled teknolojisi üzerine inşa edilen ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor ve aynı zamanda 120Hz tazeleme  değeri de var. Böylece oyunları ve filmleri akıcı detaylarla deneyimleyebiliyorsunuz. Özellikle iç mekân deneyimlerinde görüntüleme kalitesinden fazlasıyla memnun kaldığımızı söylemeliyiz.

Ekran başlığında bir diğer dikkat çekici nokta ise, Always on Display özelliğine yer verilmesi ve gelen bildirimlerden haberdar olabilmeniz için ekranın kavisli kısımlarında ışıkların yanıp sönmesinin aktifleştirilebilmesi. İsterseniz çift dokunuşla ekranı uyandırabilir, isterseniz de dijital dünyanızın güvenliği için ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensörü aktifleştirebilirsiniz.

General Mobile Phoenix 5G inceleme: Kavisli ekran, hızlı şarj ve dahası!

General Mobile Phoenix 5G, MediaTek Dimensity 7050 işlemcisine sahip

General Mobile Phoenix 5G, gücünü MediaTek’in Dimensity 7050’sinden alıyor. Bu çipsette 2.6GHz çalışma değerine erişebilen 8 çekirdekli işlemci de var. Buna 8GB RAM ve 256GB dahili hafıza eşlik ediyor. İsterseniz güçlü oyun ve uygulamaları daha performanslı çalıştırmak için artırılabilir RAM faktörünü de devreye alabilirsiniz. Telefon, burada size ek 8GB daha sunabiliyor ve böylece toplamda 16GB RAM’iniz oluyor.

Android 13 işletim sistemiyle gelen telefonun kullanımı kolay, akıcı bir arayüzü var. Facebook, X ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını keyifle kullanabilirsiniz. Oyunlar tarafında da pek çok beklentiniz karşılanacaktır diye düşünüyoruz. Call of Duty gibi popüler bir online oyunu, akıcı detaylarla ve aşırı ısınma faktörü olmadan bu telefonda oynayabilirsiniz.

Gelelim kameralara

Telefonun arka tarafında dörtlü kamera sistemi var: 50+8+2+2MP.

50MP ana kameramız, özellikle iyi ışık koşullarında güzel fotoğraflar çekebilmemize imkân sunuyor. Ürünün 200MP çekim modu olduğunu da belirtelim. Video tarafında ise, 1080p ve 4K gibi seçenekler sunulmuş, ama 60FPS detayı sunulmuyor. Bu biraz üzücü doğrusu. Yine de, elektronik görüntü sabitleme sistemi sayesinde, hareketli video çekimleri yapıyor olsanız bile güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Ön tarafta da 16MP kameramız var. Bokeh özelliği sayesinde arka plan objelerini flu hale getirerek güzel selfie’ler çekebilirsiniz. İyi ışıklı ortamlarda, görüntülü görüşmeler için tatmin edici sonuçlar verdiğini de belirtelim.

General Mobile Phoenix 5G inceleme: Kavisli ekran, hızlı şarj ve dahası!

66w hızlı şarj destekli 4700mAh pil

General Mobile Phoenix 5G, 4700mAh pile sahip ve tek şarj ile 1 günü rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz. Eğer şarj ihtiyacınız varsa, bunu da hızlı şarj yardımıyla kısa sürede karşılayabilirsiniz. Ürünümüz 66w hızlı şarj desteğine sahip ve ilgili adaptör de kutuda geliyor. Böylece ayrıca para vermenize gerek kalmıyor. Bunun sevindirici bir detay olduğunun altını çizmeliyiz.

Bünyesinde NFC, Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerini de barındıran cihaz, uygun fiyata güncel Android telefon arayanların göz önünde bulundurması gereken modellerden bir tanesi.

General Mobile Phoenix 5G, an itibarıyla şirketin resmi websitesinde 16.500 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabilir.

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!