General Mobile GM22 inceleme

#İŞBİRLİĞİ

Donanım Günlüğü’ndesiniz ve bu videomuzda, General Mobile GM22 akıllı telefon modeliyle karşınızdayız.

General Mobile GM22, iPhone ailesine benzer tasarım hatlarına sahip. Özellikle arka tarafta konumlandırılan kamera sistemi, akıllara bunu getirecektir. Ürün, metal çerçeveleri, yanlardan yumuşatılmış hatları ve parlak arka yüzeyiyle gerçekten güzel görünüyor.

9mm kalınlıktaki telefon, 202 gram ağırlıkta. Dolayısıyla telefonu iki elle kullanmanızı öneriyoruz. Tek elde, özellikle de uzun süreli kullanımlarda zorlanabilirsiniz.

GM22, teknoloji severlere dört farklı renk seçeneği sunuyor. Bunlar okyanus siyahı, altın, yeşil ve kırmızı. Özellikle kırmızı rengin dikkatimizi çektiğini söylemeliyiz. General Mobile’ın sitesine baktığımızda, bu renk seçeneğinin şu an stokta olmadığını görüyoruz. Bize test için gelen model ise, altın renginde.

Telefon, alt kısımda Type-C bağlantı noktasına ve 3.5mm kulaklık girişine sahip. Özellikle kulaklık girişi, son dönem telefonlarda pek karşılaşmadığımız bir detay. Burada kullanılması güzel olmuş. Ayrıca kutudan 3.5mm kablolu ve mikrofonlu kulak içi kulaklık çıktığını da belirtelim.

“Peki ya güvenlik?” diye soracak olursanız, ürünün arka tarafında parmak izi okuyucu sensör bulunuyor ve genellikle iyi çalışıyor. Her ne kadar arka tarafa konumlandırılan sensörler biraz geçmişte kalsa da, uygun fiyatlı telefonlarda bu tip hamleler görebiliyoruz.

General Mobile GM22, 6.52 inç değerde ekrana sahip

IPS LCD bu ekran, HD+ çözünürlük sunuyor ve 360nit parlaklık değerini verebiliyor. Dokunuşlara iyi cevaplar veren ekran, özellikle iç mekân kullanımlarında başarılı bir görüntüleme performansı sergiliyor.

Gündelik kullanımda, sosyal medya gezintileri, e-kitap deneyimleri ve kısa videolar için yeterli bir ekran olduğunu söyleyebiliriz.

Ekranda gece ışığı modu olduğunu, bu sayede daha yumuşak görüntüleme yapabildiğini de belirtelim.

GM22, MediaTek Helio A25 çipsetinden güç alıyor

12nm üretim süreciyle hazırlanan bu çipset, giriş seviyesi ürünler için. Bünyesindeki 8 çekirdekli işlemci ise, 1.8GHz çalışma hızına kadar erişebiliyor.

Ayrıca telefon, 3GB LPDDR4X RAM ve 32GB dahili hafızaya sahip. Burada biraz daha geniş bir hafıza seçeneği sunulabilirdi diye düşünüyoruz. Yine de, telefonun microSD kart ile hafıza arttırımına imkân sunduğunu da söyleyelim.

Android 11 işletim sistemiyle gelen telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip, ancak çok hızlı kullanım beklentiniz olmamalı. Zaman zaman ufak tefek yavaşlamalar olabiliyor.

Oyun tarafına baktığımızda, Call of Duty gibi iyi grafiklere sahip bir oyunu, bu cihazda aşırı ısınma olmadan ve ciddi performans düşüşleri olmadan oynayabilirsiniz.

General Mobile GM22 inceleme

GM22’nin arka tarafında yapay zekâ destekli üçlü kamera sistemi bulunuyor: 13MP ve VGA kameralar

Arka kamera detaylarına baktığımızda, cihazın 52MP Super Piksel Modu bulunuyor. Bu mod ile özellikle iyi ışıklı ortamlarda net fotoğraflar çekebilirsiniz.

Video tarafına baktığımızda, 1080p 30FPS video çekebilir, hızlı video çekebilir ve ağır video çekebilirsiniz. Bu seçenekler temel düzeyde sunulmuş. Yüksek beklentileriniz olmamalı.

Ön tarafta ise, 8MP selfie kamera bulunuyor ve portre çekim modu da sunuyor. Özellikle iyi ışıklı ortamlarda, tatmin edici fotoğraflar çekebilirsiniz. Video tarafında da 1080p 30FPS çekim seçeneği var.

5000mAh pil. Peki ya hızlı şarj?

Bu, gerçekten güzel bir değer. Ürün, tek şarj ile gündelik kullanımda 2 günü rahatlıkla geride bırakmanıza imkân sunuyor. Peki hızlı şarj özelliği var mı derseniz, bu modelde hızlı şarj özelliğine yer verilmemiş.

Toparlamak gerekirse General Mobile GM22, şu an resmi websitesi üzerinden, 2699TL satış fiyatı etiketiyle sipariş verilebiliyor. Sitede, tercih edebileceğiniz ek garanti ve bir sonraki satın alım için indirim seçenekleri de bulunuyor. Eğer gündelik kullanım için yeni bir Android telefon arıyor, ama çok da para harcamak istemiyorsanız, bu modeli de göz önünde bulundurabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Poco M4 Pro 5G akıllı telefon incelemesi