Gençler Microsoft’u tercih ediyor

microsoft

Yazılım ve teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Microsoft, gençler arasında gitgide daha popüler bir şirket oluyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Genel itibariyle teknoloji sektörüne baktığımızda, Apple, Samsung, Huawei ve hatta belki de Xiaomi gibi markaların gençler arasında daha popüler olduğunu düşünebilirsiniz. Özellikle premium segmentinde ürünlerle sektörün nabzını yoklayan Apple’ın bu konuda rakiplerinin bir adım önünde olduğunu düşünmek de pek yanlış olmaz. Fakat burada hiç hesaba katılmayan bir firma var. Evet yazılım dünyasının önemli isimlerinden biri olan Microsoft’tan bahsediyoruz.

Microsoft, gençler arasında daha popüler

Son dönemde Satya Nadella cephesinde işler pek de iyi gitmiyor. Genel olarak baktığınız zaman, büyük yatırımlar yapılan akıllı telefon sektöründe hiç bir başarı elde edilemedi. Aynı şekilde konsol tarafında da Xbox One, PS4 karşısında hiç bir varlık gösteremedi. Peki nasıl oluyor da işler bu kadar kötü giderken Microsoft’un gençler arasındaki popülaritesi daha da artıyor?

Yapılan bir araştırmaya göre, gençler Microsoft’un hemen hemen her platformda var olma özelliğini seviyorlar. Özellikle de Office uygulamalarının bütün işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışması, şirketin popülaritesini arttırıyor.

MicrosoftÖzellikle ABD’de yaşayan 18 – 35 yaş arasındaki kitle, Bill Gates’in göz bebeği şirketi sektörün en başarılı firması olarak görüyor. Bunda şirketin pek çok uygulamasının kolej öğrencilerine ücretsiz olarak sunulmasının da önemli bir payı olduğunu belirtelim.

Samsung’dan uygun fiyatlı tablet