İnternette Kimlik Hırsızlığına Dikkat! Bilmeden Hangi Bilgileriniz Çalınıyor?

internet hirsizlik siber saldiri mkl manset

Teknoloji her geçen gün biraz daha mesafe kat ediyor. İş böyle gerçekleşince teknoloji dünyasında hayatımızı teknolojiye bağımlı bir hale istemeden de olsa getiriyoruz. Bu bağımlılığın yaşandığı birincil alan internet sahası oluyor. Peki bu sanal alemde kimlik hırsızlığı konusunda bizi ileride bekleyenler nelerdir?

Teknolojinin ilerlemesine paralel bir şekilde kimlik hırsızlığı da ilerlemektedir. Değişik yöntemlere baş vuran kötü niyetli kimseler, rahat bir yoldan para kazanmanın peşindeler. Kimlik hırsızlığına karşı geliştirilen biyoteknik şifreleme yöntemleri dahi bizi korumaya yetmiyor. Çünkü ne parmak izi şifreleme sistemi ne kalp atışlarını okuyarak yapılan şifreleme sistemi veya göz retinasının tespit edilerek yapılan şifreleme sistemleri, kırılamaz bir güvenlik sağlamıyor. Gelişen teknoloji bu güvenlik sistemlerinin kırılmasını sağlamakla kalmıyor daha değişik alanlarda sahtekarlık yollarını açıyor. Mesela Alman Başbakanı ve Fransız Cumhurbaşkanı arasında olmayan bir diyalog haberlere konu edilerek, olumsuz bir havanın borsada işlem gören kağıtlar üzerinde etkisi sağlanıyor. Borsada ki bu ani değişimlerin kimlerin cebine haksız kazançlar sağladığını bu işi ayarlayanlar bilirler. Peki bu sahte konuşma senaryosu nasıl hazırlanıyor. Gelişen teknoloji sayesinde seslerin birebir kopyala bilmesi, bu tür sahtekarlıklara imkanlar veriyor.

internet-hirsizlik-siber-saldiri-mkl

Sadece bu değil tabi ki de durum. Güvenlik önlemlerinin had safhada gerçekleştiği İngiliz Kraliyet ailesi mensubu İngiliz prensinin kocası ile olan görüntüleri gizlice çekilebiliyor. Bu da gelişen teknolojinin imkanları sayesinde. Bunu yapanlar nasıl yaptılar? Hangi araçları kullandılar meçhul. Artık veri hırsızlığı basit bir hesap numaraları sınırından çıkarak daha teferruatlı ve tehlikeli bir hale geldi. Bunun önünün nasıl alınacağı konusunda düşünceler cezaların yüksek tutulmasında birleşiyor ancak sistemin karmaşıklık arz etmesi, yani soygunu yapan kimseye ulaşmanın zorluğu, cezaları da askıda bırakıyor.

Bu nedenle siber suçlara karşı mücadele içerisinde olacak bir siber ordu kurma çalışmaları büyük devletlerce yapılıyor. Bu tür saldırılara, haksızlıklara karşı savunma yapacak milli bir ordu. Bunun yanında bir de siber polis teşkilatı kurulsa da milletinde internette güvenli dolaşımı en azından psikolojik olarak sağlansa ne iyi olurdu. Tüm bunları en kısa zamanda yaşarız umarım.