Game of Thrones final sezonu yeniden çekilecek mi?

Game of Thrones

#İŞBİRLİĞİ

Son günlerin en çok konuşulan mevzularından birisi de berbat bir final sezonuyla gündeme oturan Game of Thrones. Peki Game of Thrones final sezonu yeniden çekilecek mi? İşte yanıtı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilgiyle takip edilen Game of Thrones sonunda final yaptı. Fakat bu final hiç kimseyi tatmin etmedi. Öyle ki pek çok GoT fanı, final sezonunun yeniden çekilmesi için imza kampanyası düzenledi. Peki Game of Thrones final sezonu yeniden çekilecek mi? Şimdi bu soruya yanıt arayalım.

Sosyal medyada büyük tepki var

Öncelikli olarak şunu belirtelim. Game of Thrones final sezonu yeniden çekilecek mi sorusuna cevap ararken, spoiler vermemeye çalışacağız. O yüzden dizinin final sezonunu izlemeyenler de bu yazıyı gönül rahatlığıyla okuyabilirler.

Evet… Büyük bir merakla beklenen GoT final sezonu sonunda yayınlandı. Yayınlandı yayınlanmasına ama bu sezon kimseyi tatmin edemedi. Neden mi? Çünkü yapımcılar final sezonunda öyle bir senaryoyla karşımıza çıktılar ki söylenecek söz bırakmadılar.

game of thrones

Nitekim bu durum sosyal medyada da büyük ses getirdi. Hali hazırda GoT’un final sezonunu izlememiş olanlar büyük ihtimalle çoktan spoiler yağmuruna tutulmuşlardır. Çünkü dizininin finali o kadar çok tepki çekti ki sadece son bölümle ilgili olarak bile onlarca hatta yüzlerce montaj videosu yayınlandı.

Peki bu tepkilerin ışığında final sezonu tekrardan çekilecek mi? İşte milyonların merak ettiği sorunun cevabı.

HBO buna dünden razı

Game of Thrones’un final sezonu için dizinin yüklenici kanalı olan HBO devasa bir bütçe ayırmıştı. Zaten kanalın amacı da final sezonunun 10 ya da 12 bölüm olması yönündeydi.

Fakat yapımcı ekip HBO’nun bu isteğine karşın final sezonunu yalnızca 6 bölüm olarak çekti. Gerçi çekilen bölümler, geçtiğimiz sezonlarda yayınlanan bölümlere kıyasla biraz daha fazlaydı. Ortalama olarak konuşacak olursak, sezon finalindeki her bir bölümün yaklaşık olarak 1.5 saat uzunluğunda olduğunu söyleyebiliriz.

game of thrones 2

Fakat bu bile dizinin sonunu belirlemek için yeterli bir süre değil. Çünkü senaristler sürpriz bir final yapabilmek adına, önceki sezonlarda yaşanan gelişmeleri adeta yok saymışlar.

Dizinin ilk bölümünden beri hümanist tavırlarıyla dikkat çeken karakterler, son sezonda şeytanın çırağı gibi hareket etmeye başlıyor. Dolayısıyla bu durum izleyicilerin canını fazlasıyla sıkmış durumda.

Final sezonu tekrar çekilebilir

Peki Game of Thrones final sezonu yeniden çekilecek mi? Eğer iş HBO’ya kalırsa yeni bir final sezonunun onayı için dünden razılar diyebiliriz. Çünkü GoT kanal için ciddi bir gelir kaynağı. Dolayısıyla çekilecek olan yeni bir final sezonu, HBO için ekstra gelir kaynağı olarak düşünülebilir.

game of thrones 3

Fakat iş HBO ile bitmiyor. Sonuçta pek çok oyuncunun sözleşmesi final sezonuyla birlikte sona erdi. Dolayısıyla yeniden çekilecek olan final sezonu bu sözleşme kapsamında olmayacaktır. Dolayısıyla yapımcı ekibin tüm oyuncuları tek tek razı etmesi gerekecek.

Sonuç olarak final sezonunun tekrardan çekilmesi imkansız değil. Fakat hayli zor. Çünkü pürüz çıkması muhtemel pek çok nokta var. Keza bazı oyuncular şimdiden takvimini ayarlamış durumda. Yani yeni çekilecek olan filmler ve diziler için planlar yapılmış.

Dolayısıyla bu oyuncuların araya yeni bir GoT sezonu sıkıştırmaları zor görünüyor. Final sezonu tekrardan çekilmez demiyoruz. Fakat çekileceği kesinleşse dahi, 2020 yılına yetişmesi hayli zor görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

İzleyiciler GoT finali tekrardan çekilsin dedi!