Galaxy Z Fold 5 özellikleri bir kez daha sızdırıldı

Galaxy Z Fold 4

Samsung’un yeni nesil katlanabilir akıllı telefon modellerinin tanıtılmasına artık kısa bir süre kaldı. Peki bizler bu cihazlar hakkında hangi bilgilere sahibiz?

Galaxy Z Fold 5 özellikleri bir kez daha sızdırıldı. Samsung‘un yeni nesil amiral gemisi katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 hakkında kısa bir süre önce çevrimiçi olarak ortaya çıkan sızıntılar, tüm özellikleri ve hatta render görüntüleri ve canlı fotoğrafları ile dikkat çekiyor.

Galaxy Z Fold 4

Samsung’un Galaxy Z Fold 5 modeli, Güney Koreli teknoloji devi tarafından yaklaşmakta olan 5. Nesil Z serisinin en üst düzey cihazı olarak tanıtılıyor. Duyumcu SnoopyTech tarafından sunulan yeni bilgiler, yaklaşan katlanabilir telefonun tasarımını ve tam özelliklerini açıklıyor. Tasarımı incelendiğinde, Galaxy Z Fold 5‘in önceki modeli Galaxy Z Fold 4‘ün tasarımına sadık kaldığını gözlemleyebiliriz. Defter benzeri yatay bir şekilde katlanabilen bir ana ekranı, uzun bir dış ekranı ve dikey olarak dizilmiş üçlü bir kamera kurulumunu içeriyor.

Samsung çevreci bir hareketle gündemde

Galaxy Z Fold 5 özellikleri bir kez daha sızdırıldı

Galaxy Z Fold 5’in ana paneli, 2.176 x 1.812 piksel çözünürlük ve 120Hz yenileme hızına sahip 7,6 inçlik bir Dinamik AMOLED ekran sunuyor. Kapak ekranı ise 2.316 x 904 piksel çözünürlük ve 120Hz yenileme hızına sahip 6,2 inçlik bir Dinamik AMOLED ekran ile donatılmış durumda. Telefon, alt kısmında Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti, 12 GB RAM ve 512 GB’a kadar dahili depolama sunacak. 4.400 mAh’lik bir batarya ile desteklenen Galaxy Z Fold 5, kutudan Android 13 tabanlı OneUI 5.1.1 işletim sistemi ile birlikte çıkacak.

Samsung Galaxy Z Fold 2 satışını durdurdu

Arka tarafta 50 megapiksel üçlü bir kamera kurulumu yer alacak. Ön tarafta birincil ekranda 5 megapiksel ekran altı kamera ve ikincil panelde 10 megapiksel bir kamera olacak. Diğer özellikler arasında NFC, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, USB-C 3.2 bağlantı noktası, nanoSIM ve eSIM desteği bulunacak. Bu model, Fantom Siyah, Krem ve Buz Mavisi renk seçenekleri ile gelecek.

Diğer yandan Galaxy Z Flip 5, daha pahalı olan kardeşi Z Fold 5’in aksine, tasarım anlamında büyük bir güncelleme alacak. Yeni Moto Razr 40 Ultra’ya benzer bir yapıda, daha uzun bir kapak ekranı bulunacak. Bu ekranın boyutu 3,4 inç ve HD çözünürlüğe sahip olacak. Galaxy Z Fold 5 özellikleri bir kez daha sızdırıldı.

Tarihi mekânlarda dijital dönüşümünü tamamladı