Galaxy Z Fold 5 kamera özellikleri ortaya çıktı!

Google Pixel Fold

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yeni katlanabilir amiral gemisi Galaxy Z Fold 5’in ana kamerası şekillendi.

Galaxy Z Fold 5 kamera özellikleri ortaya çıktı! Samsung’un Galaxy Z serisi, katlanabilir akıllı telefon pazarının öncüsü konumunda kalmaya devam ediyor. Geçen yıl piyasaya sürülen Galaxy Z Fold 4, sağlam yapısı ve kamera özellikleriyle birçok alıcıyı cezbetti. Samsung, önümüzdeki Galaxy Z Fold 5 modeliyle yapı kalitesini daha da artırmayı planlıyor. Ancak, bir bilgi kaynağı, yeni katlanabilir telefonda öncülü modeliyle aynı ana kameranın kullanılacağına dair bir iddia ortaya attı.

Samsung katlanabilir telefon

Galaxy Z Fold 5’in ana kamerasında yükseltme olmayacağına dair söylentiler, Samsung’a yakınlığıyla bilinen Ice Universe tarafından paylaşıldı. Z Fold 4 ile aynı ana kameranın kullanılacak olmasının sebebi ise, “HP2’nin kullanılması imkansız” olduğu şeklinde ifade edildi. HP2, Samsung’un en son ve en büyük Galaxy S23 Ultra modelinde kullanılan 200MP ISOCELL HP2 sensörüdür.

Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 5 kamera özellikleri ortaya çıktı!

HP2 200MP kamera sensörünün neden kullanılamadığı kesin olarak bilinmiyor. Sensör modülünün boyutu ve kalınlığı, cihazın katlanma mekanizmasındaki teknik zorluklar, sensörün maliyeti gibi nedenler söz konusu olabilir. Galaxy Z Fold 4, Samsung’un ISOCELL GN3 sensörüne sahipti. Sensör, 50 megapiksel çözünürlüğe, f/1.8 diyafram açıklığına ve 1.0 mikron piksel boyutuna sahipti.

Samsung çevreci bir hareketle gündemde

Aslında Samsung’un katlanabilir akıllı telefon sektöründeki yerini koruması için çok büyük atılımlar yapmasına gerek yok ancak yine de yerinde sayan bir telefon, Güney Koreli teknoloji devinin tüm avantajının ellerinden kayıp gitmesine neden olabilir. Galaxy Z Fold 5 kamera özellikleri ortaya çıktı!

YouTube’daki yapay zeka videoları virüs saçıyor