Samsung Electronics, dünyanın en büyük çip fabrikası projesini duyurdu

ss311

Samsung, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmak için önümüzdeki yirmi yıl içinde Güney Kore’de 230 milyar dolarlık devasa bir yatırım yapmayı planladığını duyurdu. 

Samsung bu yatırımı ile beraber çip endüstrisini canlandırmayı ve vergi indirimlerini ve çip, ekran ve pil gibi yüksek teknoloji sektörlerine desteği genişletmeyi amaçlıyor. Bu yatırımın bir parçası olarak Samsung, Seul yakınlarında 150’ye kadar malzeme, parça ve ekipman üreticisi, fabrikasyon çip üreticisi ve yarı iletken araştırma ve geliştirme kuruluşunu çekecek beş çip fabrikası ekleyecek. Güney Kore hükümeti ayrıca, yapay zeka gibi stratejik teknolojilerde araştırma ve geliştirme için beş yılda 230 milyar dolar yatırım yaparken, bu yıl endüstriyel kompleksler için çip paketleme geliştirmek için yaklaşık 275 milyon dolar ve elektrik ve su altyapısı için yaklaşık 80 milyon dolar sağlayacak.

21 samsung şarj

Bu yatırım, ülkeye yatırım yapan yonga üreticilerine milyarlarca dolar sübvansiyon sağlayan ABD’nin CHIPS Yasası gibi, yerel yonga endüstrilerini desteklemek için adımlar atan diğer ülkelere yanıt olarak yapıldığını belirtelim. Şirketin yatırım planı, Güney Kore’nin küresel yarı iletken endüstrisindeki konumunu güçlendirecek ve ülkenin bellek dışı çip alanında önemli bir oyuncu olmasına yardımcı olacak. Bu, tedarik zinciri istikrarını iyileştirmeye ve kilit teknolojilerde kendi kendine yeterli olmaya çalışan ülke için önemli olduğunu söyleyelim.

Şirketin yatırım planı, Samsung Display, Samsung SDI ve Samsung Electro-Mechanics dahil olmak üzere birçok bağlı kuruluşunu da içeriyor. Bu şirketler, yonga paketleme, ekranlar ve pil teknolojisi geliştirmek için önümüzdeki 10 yıl içinde Seul metropol bölgesi dışındaki bölgelere büyük miktarda yatırım yapmayı planlıyor. Bu hamle, ülkenin teknoloji üretim üssünü çeşitlendirmeye ve erişimini Seul’ün ötesine genişletmeye yardımcı olacak.

Meta 10.000 kişiyi daha işten çıkaracak