Galaxy Tab S3 fiziksel klavyeyle mi gelecek?

galaxy tab s3 2

Samsung’un amiral gemisi sınıfındaki ilk tableti olan Galaxy Tab S3 ile ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Güney Koreli teknoloji devi, önümüzdeki Pazartesi başlayacak olan Mobil Dünya Kongresi’nde uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8’i tanıtamayacak. Samsung’un Galaxy S8’in yerini yeni tableti Galaxy Tab S3 ile doldurması bekleniyor.

Elbette Galaxy Tab S3, Galaxy S8’in ziyaretçiler üzerinde yaratacağı etkinin yakınına bile yaklaşamaz. Fakat yine de bu cihazın, Samsung’un geliştirdiği ilk amiral gemisi sınıfı tablet olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 820’den alacak olan Tab S3, 4GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına sahip olacak. Bu özelliklerin yanı sıra tabletin stylus kalem ve fiziksel bir klavyeye de sahip olması bekleniyor.

Açıkçası, Tab S3’ün stylus kalemle gelmesi pek de şaşırtıcı değil. Fakat 2si1 cihazlarda olduğu gibi fiziksel bir klavye desteği sunması, Samsung takipçilerini biraz şaşırtabilir. Zira geçtiğimiz saatlerde ortaya çıkan bir görsel, Tab S3’ün fiziksel bir klavye ile geleceğini doğrular nitelikte.

galaxy-tab-s3

Şekilde görülen klavye tablete muhtemelen bluetooth ya da WiFi ile bağlanmış olabilir. Fakat klavyenin üzerinde herhangi bir kablosuz bağlantı tuşu bulunmaması, tablete fiziksel olarak mı bağlanacak şeklinde bir soru akıllara getiriyor.

Tabi bunlar şimdilik iddia ve söylentiden ibaret. Galaxy Tab S3 hakkında kesin bilgiyi Pazartesi başlayacak olan MWC’de öğreneceğiz.