Galaxy Tab Advanced 2 ve XL’ın canlı fotoğrafları ortaya çıktı

samsungg logooo

Samsung’un bu sene duyurması beklenen dört tabletten iki tanesinin canlı fotoğrafları sızdırıldı. İşte Tab Advanced ailesine ait ilk net fotoğraflar.

Samsung’dan yıl sonuna doğru tablet atağı

Durgun sayılabilecek tablet pazarına Güney Koreli üreticinin yatırımı devam ediyor. Yıl sonuna kadar, amiral gemisi Tab S4 ve Tab A 8.0‘ın dışında, Tab Advanced 2 ve Advanced 2 XL‘ın da duyurulması bekleniyor. Bu bağlamda ikilinin, detaylı olmasa da canlı fotoğrafları ortaya çıktı.

1 2

İlk olarak Advanced 2 modeline bakalım. 2016 model Tab A 10.1’i temel alan tablet bilgisayar, Exynos 7870 yongaseti, 3 GB RAM ve 32 GB depolama gibi detayları bünyesinde barındıracak. Farklılıklar ise daha çok tasarım tarafında karşımıza çıkacak. Telefonlardaki akımdan etkilenen cihaz, bir miktar daralan çerçeveleriyle beraber fiziksel tuşa da veda ediyor. Ancak daracık çerçeveler beklemek de doğru değil.

2 1

Advanced XL’da ise daha önemli geliştirmeler var. 10.5 inçlik ekrana sahip model, çerçeveleri kardeşine göre biraz daha inceltmiş. Görünüşe göre bu cihaz, amiral gemisi Tab S4’ün tasarım olarak çok benzeri fakat daha ucuz versiyonu olacak.

İkilinin tanıtımı için şu anda en uygun zaman, eylül başında düzenlenecek olan IFA olarak gözüküyor. Takip eden dönemde neler yaşanacak hep birlikte göreceğiz.

LG çift ekranlı akıllı kalem geliştiriyor