Galaxy S9 ve S9+ kullanıcılarına kötü haber! Dikkatli olun!

galaxy s9 8

Akıllı telefon pazarının 1 numarası konumunda bulunan Samsung, geçtiğimiz Şubat ayında yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S9 ve S9+’ı tanıtmıştı. Bir süredir ön sipariş aşamasında bulunan iki model geçtiğimiz gün raflardaki yerini almıştı. S9 ve S9+’ın satışa sunulmasıyla birlikte bu modellerin sağlamlığıyla ilgili bazı olumsuz iddialar ortaya atıldı.

Galaxy S9 ve S9+ sanıldığı kadar sağlam değil!

Son dönemde satışa sunulan amiral gemisi modellerinde kablosuz şarj özelliği de yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Bu özellik gereği tasarım anlamında arka tarafta cam kaplama tercih ediliyor. Haliyle bu tasarım çizgisi telefonların çok daha kırılgan bir yapıya bürünmesine neden oluyor.

Genelde akıllı telefonlara verdiği sağlamlık puanlarıyla gündeme gelen Square Trade’in geçtiğimiz günlerdeki konukları Galaxy S9 ve S9+’tı. Samsung’un iki yeni modelini çeşitli testlere tabi tutan Square Trade ekibi, sonuçları takipçileriyle paylaştı.

ST ekibi tarafından paylaşılan raora göre, S9’un kırılma puanı 71 olarak belirtildi. Bu telefonun orta risk gurubunda olduğu anlamına geliyor. Fakat S9+’ın kırılma puanı bir tık daha yukarıda. S9+, 76 kırılma puanı ile orta – yüksek risk grubunda bulunuyor.

Bu rakamlar Galaxy S9 ve S9+’ın fiziksel hasara karşı pek de dayanıklı olmadığı anlamına geliyor. Yani ST’nin yayınladığı rapora göre, S9 ve S9+ kullanıcıları telefonlarını yere düşürme konusunda biraz daha dikkatli olmak zorunda. Aksi takdirde, arka cam panelin paramparça olması pek de uzak bir ihtimal değil.

Galaxy S9+ mı yoksa iPhone X mi daha sağlam?