Galaxy S9+ ve iPhone X portre modu karşılaştırması

Galaxy S9+ ve iPhone X

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarının iki popüler modeli karşı karşıya. Galaxy S9+ ve iPhone X! Peki üst segmente hitap eden iki modelden hangisi daha iyi portre modu çekebiliyor? İşte cevabı.

Son dönemde kullanıcıların yeni bir akıllı telefon satın alırken baktıkları kriterlerden birisi de portre çekim modu. Malum, bildiğiniz üzere portre modu şimdilik yalnızca çift kameralı modellerde mevcut. Bu modellerde birinci kamera kişiye ya da nesneye odaklanırken, ikinci kamera ise arka tarafı bulanıklaştırma görevini üstleniyor.

Bazı tek kameralı modellerde de portre modu mevcut. Fakat bu telefonlar ile çekilen portre modu fotoğraflarının çok da başarılı olduklarını söylemek doğru olmaz. Aslına bakılırsa çift kameraya sahip her telefonun da başarılı portre modu fotoğrafları çektiğini söyleyemeyiz.

Fakat bugün karşılaştıracağımız Galaxy S9+ ve iPhone X, portre modu konusunda gerçekten de başarılı.

Bilindiği üzere üzere Samsung, bu sene satışa sunduğu amiral gemisi modeli Galaxy S9+’da çift ana kamera kullanmıştı. Güney Koreli teknoloji devi bu kameraların insan gözünden ilham alınarak tasarlandığını belirtmiş ve pek çok konuda rakipsiz olduğunu iddia etmişti.

Galaxy S9+ ve iPhone X karşı karşıya!

Peki Galaxy S9+ ve iPhone X portre modu karşılaştırmasında daha başarılı olan model hangisi? Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri PhoneArena ekibi tarafından yapılan karşılaştırma ile başbaşa bırakalım. Bu arada dip not olarak belirtelim. Biz hangi telefonun daha iyi çekim yaptığı konusunda bir yorumda bulunmayacağız. Sonuçta görsellik, göreceli bir kavramdır. Yani karar siz kullanıcıların.

Fotoğraflar için aşağıdan sayfa numaralarına tıklayınız.

galaxy s9 vs iphone