Galaxy S9 ne kadar sattı? İşte yanıtı

galaxy s9 5

Hatırlanacağı üzere yaklaşık bir ay önce Samsung yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S9 ve S9+’ı satışa sunmuştu. S9 ve S9+’ın temel anlamda selefi S8 ile neredeyse birebir aynı olması, bu telefonun göz ardı edilmesine neden olmuştu. Fakat dünyaca ünlü analiz firması Canalys tarafından açıklanan verilere göre, S9 son derece başarılı bir satış performansı ortaya koymuş.

Galaxy S9, satış performansıyla şaşırttı

Galaxy S9 ve S9+ ilk duyurulduğunda, ikilinin selefi modellere nazaran daha düşük bir satış grafiğine sahip olacağı düşünülüyordu. Malum, tasarım tarafındaki benzerlik ve S9’un kullanıcıyı etkileyecek yeniliklere sahip olmaması, telefonun beklentilerin gerisinde kalacağı yönünde bir izlenim yaratmıştı.

Samsung o dönemde S9’un S8’den fazla satmasını beklediğini açıklamış, bu açıklama pek çok çevre tarafından ti’ye alınmıştı. Sonuç olarak ortaya çıkan tablo Samsung’un çok da haksız olmadığını gösteriyor.

galaxy s9 4

Keza Canalys tarafından açıklanan tabloya göre S9 ve S9+ ilk ay içerisinde 8 milyondan fazla satmış. Bu satış başarısı S8 ile hemen hemen aynı diyebiliriz. Peki Samsung bunu nasıl başardı? Hatırlanacağı üzere dünyaca ünlü perakende devleri S9’un beklenildiği kadar çok satmadığını net bir şekilde dile getirmişlerdi. Peki ne oldu da satışlar arttı?

Samsung, Türkiye’de olmasa da dünyanın pek çok ülkesinde S9 tarafında cömert kampanyalar başlattı. Bu kampanyalar sonucunda telefonun satış rakamları da hatırı sayılır bir düzeyde artış gösterdi.