Galaxy S9, Galaxy S8’in gerisinde kaldı

galaxy s9 7

Samsung’un bu sene düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı ve akabinde de satışa sunduğu Galaxy S9, satış rakamları bazında selefinin gerisinde kaldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının zirvesinde bulunan Samsung, Şubat ayının sonunda start alan Mobil Dünya Kongresi’nde yeni amiral gemisi modelleri. Galaxy S9 ve S9+’ı tanıtmıştı. S9’un selefi S8’e nazaran önemli bir yenilik içermemesi, tasarım anlamında da neredeyse tıpatıp aynı olması kullanıcılar tarafından ağır bir dille eleştirilmişti. Görünen o ki bu eleştiriler satış rakamlarına da yansımış gibi görünüyor.

Galaxy S9 satış rakamlarıyla hayal kırıklığı yarattı

S9 ve S9+ ilk duyurulduğunda Samsung yetkilileri pembe bir tablo çizmiş ve bu ikilinin S8 – S8+ ikilisinden çok daha fazla satacağını iddia etmişlerdi. Nitekim durum pek de beklenildiği gibi olmadı.

galaxy s9 vs galaxy s9

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan yeni bir rapora göre, S8’in sadece 37 günde ulaştığı 1 milyonluk satış rakamına, S9 2 ayda anca ulaşabildi. Tabi ki hemen belirtelim. Bu satış rakamları sadece Samsung’un ana vatanı, Güney Koreyi kapsıyor.

Kısaca özetlemek gerekirse, S8’in Güney Kore’de 37 günde ulaştığı satış rakamına, S9 60 günde anca ulaşabildi. Sadece bu veriler bile S9’un satış rakamları bazında selefinin ne kadar gerisinde kaldığını gözler önüne seriyor.

Eğer Samsung bu durumdan ders almayı başarırsa, muhtemelen yeni amiral gemisi modellerinde kullanıcıları heyecanlandıracak yeniliklere gidecektir. Yoksa önümüzdeki günlerde satışa sunulacak olan Note9’un akıbeti de aynı S9 gibi olur.

Vivo X21 tanıtıldı! İşte özellikleri