Galaxy S8 FCC sertifikasını aldı

galaxy s8p

Samsung’un bu ayın sonunda tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8 şimdi de FCC’de göründü. İşte konu hakkındaki detaylar.

Güney Koreli teknoloji devinin yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8 şimdi de Amerika patent kurumu FCC’de görüntülendi. FCC sertifikasını alan Galaxy S8, artık kullanıcısıyla buluşmak için gün sayıyor. FCC sertifikası S8 ve S8 Plus’ın Amerika’da faaliyet gösteren 4 büyük operatörü de desteklediğini belgeliyor.

29 Mart’ta New York’ta gerçekleşecek olan özel bir etkinlikle tüm dünyaya tanıtılması beklenen Galaxy S8, özellikleri ve tasarımı itibariyle büyük bir merak konusu olmuş durumda.

Gücünü Qualcoom’un yeni nesil işlemcisi Snapdragon 835’ten alması beklenen cihaz bazı bölgelerde ise Exynos 8895 yonga setini kullanacak. Hemen hemen aynı mimariye sahip olan bu iki yonga seti arasında güç bakımından büyük bir farklılığın bulunmaması bekleniyor.

Sistemini 4GB RAM ile destekleyen Galaxy S8’in microSD destekli 64GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. f/1.7 diyafram aralığına sahip 12 MP’lik ana kemaraya 8 MP’lik ön kameranın eşlik ettiği S8’in bataryası ise 3000 mAh.

IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklılığı ispatlanan telefonun fiyatı ise henüz netlik kazanmış değil. Son olarak İngiltere’de satışa sunulan S8 için 799 Pound’luk bir etiket fiyatı belirlenmişti. Öte yandan diğer dedikodulara göreyse Galaxy S8 fiyatı 800 Euro, S8 Plus fiyatı ise 900 Euro olarak lanse ediliyor.