ZTE Z986 GFXbench’te göründü

ZTE Z986p

Akıllı telefon pazarının önemli tedarikçilerinden biri olan ZTE’nin yeni telefon GFXbench’te ortaya çıktı. İşte ZTE Z986 hakkındaki detaylar.

Akıllı telefonların birçoğunun Çin’de üretildiğini zaten biliyoruz. Çinli akıllı telefon geliştiricilerinin yanı sıra Apple, Samsung ve LG gibi bir çok teknoloji devi de üretim bandı söz konusu olduğunda Çin’i tercih ediyor. Elbette bu durumun ana nedeni Çin’in insan gücü açısından dünyanın en önemli ülkesi konumunda bulunması. Diğer bir değişle ucuz işçi bulmanın en kolay olduğu ülke olması.

Burada kendi tasarım telefonlarını üreten firmalar haricinde, direkt olarak Çinli üreticilere telefon tasarlattırıp bu telefonlara kendi logolarını bastıran da onlarca firma mevcut. Bu firmaların en önemli tedarikçisi ise ZTE.

ZTE her ne kadar global pazarda kendi logosuyla yer almasa da, birçok yerli firmanın üretimini bizzat kendi gerçekleştiriyor. Yani örneğin ülkemizde yerli diye satılan bir X markasının telefonu, tamamen ZTE tarafından üretilip tasarlanıyor.

Genel itibariyle kendi telefonlarını nadiren satışa sunan ZTE’nin yeni bir model üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde GFXBench’te ortaya çıkan modelin ZTE Z986 ismiyle satışa sunulacağı belirtildi.

Gücünü 2GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Snapdragon yonga setinden alacak olan ZTE Z986, 2GB RAM ve 16GB dahili depolama alnına sahip. 13MP ana kameraya 5MP’lik ön kameranın eşlik ettiği cihaz kutudan ilk çıktığında Android 7.1.1 ile çalışacak.

ZTE Z986

6 inçlik büyük denilebilecek bir ekrana sahip olan telefonun Full HD olarak video kaydı yapabildiğini de belirtelim.