Galaxy S8 (6GB RAM) Çin’e özel olacak!

galaxy s8 6

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8, 6GB RAM desteğine sahip olacak mı? Evet olacak, fakat sadece Çin’de! İşte konu ile ilgili detaylar.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8’i 29 Mart’ta tüm dünyaya tanıtacak. Şimdiye kadar Galaxy S8 ile ilgili birçok dedikodu, sızıntı ve habere şahitlik etsek de, telefonun RAM miktarı hakkında hala bazı soru işaretleri bulunuyor.

Zira şimdiye kadar çıkan haberlerin bazılarında Galaxy S8’in 4GB RAM’le geleceği iddia edilirken, bazılarında ise 6GB RAM ile geleceğinden bahsedilmişti.

Geçtiğimiz gün Çin’de ortaya çıkan bir söylenti bu iki teoriyi de doğrular nitelikte. Yani Galaxy S8 hem 4GB RAM, hem de 6GB RAM’e sahip iki farklı versiyonla gelecek. Çin kaynaklı habere göre 6GB RAM bulunduran Galaxy S8 sadece Çin’e özel olacak. Yani bu bölge dışındaki S8 modellerinin hepsinde 4GB RAM bulunacak.

Samsung’un bu hamlesinin temel nedeni ise, Çinli bazı yerel üreticilerin telefonlarında 6GB RAM’e yer ver vermesi. Samsung zaten pek de güçlü olmadığı bu pazarda, RAM konusunda da geri kalmak istemiyor. Hatırlanacağı üzere Güney Koreli teknoloji devi, bir süre önce satışa sunduğu Galaxy C9 Pro modelinde de aynı stratejiyi uygulamıştı. C9 Pro Çin’de 6GB RAM’le satışa sunulurken, diğer bölgelerde ise 4GB RAM’li versiyonu satışa sunulmuştu.

Samsung benzer bir strateji Galaxy Note 7 modelinde de kullanmayı düşünüyordu. Yani Çin’de satışa sunulacak olan Note 7’lerde 6GB RAM bulunacaktı. Fakat ortaya çıkan patlama sorunlarından sonra Note 7 Çin’de satışa sunulmadan geri çağırıldı.

Bakalım Galaxy S8’in Çin’de 6GB RAM kullanması bu telefonun satış rakamlarına olumlu yönde etki edebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.